Az orvosok és gyógyszerészek ajánlása szerint azoknak, akik véralvadásgátlót szednek, kerülniük kell tehát a túlzott fokhagymafogyasztást, főleg nyersen vagy étrend-kiegészítőként. Ez persze nem azt jelenti, hogy teljesen ki kell iktatni az étrendből, de rendkívül fontos a mértékletesség és az orvosi konzultáció. Sokan ugyanis nem gondolnák, hogy egy ennyire „természetes” és „egészséges” alapanyag ilyen súlyos következményeket idézhet elő, pedig a tudományos eredmények és tapasztalatok alapján ez nemcsak lehetséges, hanem bizonyítottan megtörtént már több betegnél is. A kulcs tehát a tájékozottság: a fokhagyma egyfajta természetes gyógyszer, de mint minden „hatóanyag”, csak akkor biztonságos, ha ismerjük a határait és kölcsönhatásait.
3/3
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Az orvosok és gyógyszerészek ajánlása szerint azoknak, akik véralvadásgátlót szednek, kerülniük kell tehát a túlzott fokhagymafogyasztást, főleg nyersen vagy étrend-kiegészítőként. Ez persze nem azt jelenti, hogy teljesen ki kell iktatni az étrendből, de rendkívül fontos a mértékletesség és az orvosi konzultáció. Sokan ugyanis nem gondolnák, hogy egy ennyire „természetes” és „egészséges” alapanyag ilyen súlyos következményeket idézhet elő, pedig a tudományos eredmények és tapasztalatok alapján ez nemcsak lehetséges, hanem bizonyítottan megtörtént már több betegnél is. A kulcs tehát a tájékozottság: a fokhagyma egyfajta természetes gyógyszer, de mint minden „hatóanyag”, csak akkor biztonságos, ha ismerjük a határait és kölcsönhatásait.