3-szor több C-vitamin van benne, mint a narancsban - Egy szupertáplálék, amitől újjászületik a tested
A hagyományos keleti gyógyászat már több mint 5 ezer éve használja, itthon mégis jóval kevesebben ismerik a goji bogyót, mint kellene. A szakértők igazi szupertáplálékként emlegetik: a nagy mennyiségű C-vitaminon kívül 18-féle aminosavat és 21-féle ásványi anyagot tartalmaz, és ez még csak néhány a rengeteg jótékony tulajdonsága közül. Ismerd meg Te is ezt az egyedülálló gyümölcsöt!
3-szor több C-vitamin van benne, mint a narancsban
Ha a C-vitamin beviteléről van szó, akkor mindenki rögtön a citrusfélékre gondol, pedig a goji bogyó a világon a második olyan gyümölcs, ami a legnagyobb mennyiségben tartalmazza a már említett vitamint. Egyes források szerint a szárított változata a napi teljes C-vitamin szükségletünk 35%-át fedezi, amivel jelentősen hozzájárul az immunrendszer egészségéhez.
Felveszi a harcot az öregedés és a rák ellen
Az ismert növények közül a gojiban található a legtöbb béta-karotin, ami a zeaxantinttal és a luteinnel együtt semlegesíti a szabadgyököket. Ehhez járul hozzá erős antioxidáns tulajdonsága, és a benne lévő rengeteg poliszacharid, ami növeli a rákos sejtek elpusztításáért felelős immunsejtek számát. Növényi biaktív anyagainak és a fitokemikáliáknak köszönhetően védi, és helyreállítja a máj méregtelenítő kapacitását. Ha ez még nem lenne elég, a sejtvédő E-vitamin is megtalálható benne, pedig az gyümölcsökben nagyon ritkán fordul elő.
Jó hatással van a szív- és érrendszerre
A goji több szempontból is szívbarát. Az olyan zsírsavai, mint az omega-3 és omega-6, javítják a szív-és érrendszer egészségét, illetve csökkentik a koleszterinszintet és a vérnyomást. A benne lévő vas pedig - aminek mennyisége több, mint ami a spenótban található - részt vesz a vörösvértestek termelődésében, vagyis szintén jó hatással van a szív- és érrendszerre. Sokak szerint a goji bogyó az egyik legjobb természetes vasforrás: a szervezet napi szükségletét 100%-ban biztosítja.