Egészség

Ez a szobanövény az összes nyavalyádra és több betegségre is valódi gyógyír lehet – Neked van ilyen otthon?

Valószínűleg nem is gondolnál rá, hogy mennyire sokoldalú ez a legtöbb otthonban szobanövényként funkcionáló csodaszer, amely szinte minden betegségre megoldást jelenthet.

Kitalálod, melyik növényről van szó?

Ha körbenézel az otthonodban, akkor biztosan akad nálad is egy-két szobanövény, amelyek igazi örökzöldek, nem kell sokat foglalkozni velük, tisztítják a levegőt, ráadásul még jól is mutatnak. Azt viszont biztos te sem gondolnád, hogy az egyik közkedvelt növény, amit inkább dekorációs elemként vásárolunk, rengeteg nyavalyánkra lehet természetes gyógyír, bár hazánkban nem annyira elterjedt az alkalmazása, hiszen nem a kamilláról vagy éppen a citromfűről van szó, melyek tipikus gyógynövénynek számítanak idehaza. Te sejted már, melyik, a pálmavirágúak rendjébe és a pálmafélék családjába tartozó fajról van szó? Galériánkból megtudhatod!

A 0,7-2,2 méter magas fűrészpálma fényes zöld levelei hosszúak és hegyesek, sárga vagy elefántcsontszínű virágai egyedüliek vagy csoportokban találhatók, ovális, húsos termése pedig egy magot tartalmaz. Számos gyógyhatását kimutattak már, fogyasztása ajánlott például a jóindulatú prosztatadaganatok esetében, továbbá jótékony hatással van más prosztataproblémákra is.
Kattints a további képekért!

A szakértők úgy gondolják, mindenképp érdemes egyetlen szokást bevezetni a mindennapjainkba, ez pedig nem más, mint a délutáni szieszta, amelynek számos jótékony hatása van az egészségünkre nézve. Hogy mik ezek pontosan, cikkünkből megtudhatod!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Rövid időn belül eltűnnek a duzzanatok és a sötét karikák a szemed alól, ha beveted az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Szűz ma nem akárkinek a pártfogását élvezheti. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Az Ikrek kapcsolata szintet léphet: jöhet a házasság vagy a gyerekvállalás. Heti horoszkóp.