A füge jótékony hatásai

A fügét sokan csak aszalt formában fogyasztják és ódzkodnak megkóstolni a fán függő érett gyümölcsöt. Pedig nem csak az íze isteni, számtalan jótékony hatással is rendelkezik. Érdemes tehát kihasználni a nyár végét és leszüretelni az idei termést.

Fogyasztása

A Földközi-tenger vidékén őshonos fügefáról már a Bibliában is olvashattunk. Dél-Európában hatalmas ültetvényeken termesztik, a meleg éghajlatot kedvelő növény azonban hazánkban jóval ritkábban fordul elő, és sokan nem is sejtik, hogy a kertjükben található bokor révén milyen kincs birtokában vannak. Termését nyár végén, kora ősszel szüretelhetjük, amint kissé lilás-barnás árnyalatúvá válnak a gyümölcsök. Az éretlen füge íze kissé ízetlen, ám ha teljesen megérik, mézédessé válik.

Fogyaszthatjuk nyersen, salátákhoz szeletelve - illik a sonkához, sajtokhoz -, de aszalva, vagy akár lekvárként elkészítve is ehetjük. Tehetjük kelt tésztákba vagy süteményekbe töltelékként. Fontos azonban kiemelni, hogy leszedés után minél hamarabb fel kell használni, ugyanis pár nap alatt képes megromlani.

Ha kíváncsi vagy a füge pozitív hatásaira, lapozz!

Fotó: madakethome.com

Oldalak

Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Sztárok
A Nemzet Színésze - aki április 15-én ünnepelte 90. születésnapját - mérhetetlenül büszke két unokájára, Bencére és Enikőre.