Fahéjjal a Parkinson-kór ellen

Nem is gondolnánk, mi mindenre jó a fahéj! A legújabb kutatások megállapították, hogy a fűszer akár egy titkos fegyver is lehet a Parkinson-kórral szembeni küzdelemben.

A fahéj segíthet

A tudósok egy vizsgálat során rájöttek, hogy a fahéj olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amely segít megvédeni agyunkat. Májunk átalakítja a fahéjban lévő nátrium-benzoátot egy olyan anyaggá, amivel a neurális rendellenességeket szokták gyógyítani. A chicagói orvosi egyetem kutatói egereket vizsgáltak, és arra a megállapításra jutottak, hogy a vegyi anyagok bejutnak az agyba, leállítják a fehérjék elvesztésének folyamatát, így segítenek megvédeni a sejteket és a neuronokat, valamint javítják a motoros funkciókat.

Kalipada Pahan, a kutatás vezetője elmondta, a fahéjat évszázadok óta használják szerte a világban és most úgy tűnik, ez lehet az egyik gyógymódja a Parkinson-kórnak. A vizsgálatok kimutatták, hogy különösen a ceyloni fahéj fejtheti ki a pozitív hatását, ez ugyanis a legtisztább mindközül.

Mint mondta, a következő lépés az lesz, hogy az egerek után a betegeken is teszteljék a fűszer hatását. Hozzátette, meg kell értenünk a betegség pontos működését, hogy olyan gyógyszereket fejleszthessenek ki, amely megvédi az agyat és megállítja a Parkinson-kór terjedését.

Fotó: understandcancerin60minutes.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!