Hoppá! Ezért tesznek a kínaiak cukor helyett sót a teába és kávéba

Kóstoltad már a sós kávét? Lehet, hogy itt lenne az ideje.

Te próbáltad már?

Régi "diák-mítosz", hogy ha valaki sót tesz a kávéjába, akkor belázasodik tőle és ezzel talán elhitetheti szüleivel/tanáraival, hogy megbetegedett. Ez a mendemonda már többszörösen megbukott, sőt érdekes tény, hogy a sós kávé akár még egészséges is lehet. Legalábbis Kína egyes régióiban erre esküsznek! Gondoltál már arra, hogy cukor helyett inkább sót tegyél a kávédba, vagy teádba ízesítésképpen? Pedig nem is olyan elképzelhetetlen, hiszen létezik már sós karamella, vagy éppen sós keksz csokival. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

A kávé megsózása több szempontból is pozitív lehet, hiszen elveszi a túlpörkölés ízét, megóv minket a feleslege cukor fogyasztásától, sőt még a keserű ízt is jelentősen csökkenti.
Kattints a további képekért!

Akár különleges függőséget is okozhat.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!