Ezerarcú fűszer - A fahéj zseniális hatása a szervezetre

A fahéj sokak által kedvelt fűszer, mely remek ízt kölcsönöz a kávénak, az almás pitének vagy épp a kakaónak. Annál azonban jóval hasznosabb, hogy csak ízesítsünk vele, hiszen pozitívan hat az agyra, a szívre, a bőrre, de még az ínyre is. Mindennap talán nem tudjuk belefűzni étrendünkbe, de érdemes minél sűrűbben fogyasztani, nézzük meg, hogy miért!

Turbózza az agyi funkciókat

Több forrásból is bizonyított, hogy ha beszippantunk egy kis (igazi) fahéj illatot, akkor a kognitív agyi működésünk kap egy erős pozitív lökést, ráadásul ha fogyasztjuk is, akkor a legtöbb agyi funkciónk jó irányban változik. A memória, a koncentráció erősen növekszik, míg az Alzheimer-kór kialakulásának esélye csökken. Napi fogyasztással jól harcolhatunk a depresszió és a migrénes fejfájás ellen is. Így érdemes a reggeli kávéba vagy gyümölcsturmixba egy kicsit mindig belecsempészni. Túlzásba azért ne essünk!

Jó a szívnek

Sokszor fogyasztunk magas zsírtartalmú ételeket, melyeket nem tudunk megfelelőképpen ellensúlyozni. Egyszer-egyszer belefér az ilyen típusú táplálék bevitele, de nem nagy mennyiségben. Amennyiben ez megtörténik, valamiféleképpen ellensúlyozni kell mindezt. A fahéj és a kurkuma lép ilyenkor életbe, melyek a magas zsírtartalom negatív hatásai ellen fellépnek. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül ehetjük a zsíros husit, aztán beviszünk egy kis fahéjat és minden jó lesz.

Fotó: serialoptimist.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!