Ezekre figyelj húsvásárláskor - így biztosan elkerülöd a betegségeket
Jobb, ha tudod!
Apró jelek
Mivel számtalan megbetegedés okozója lehet a romlott, vagy a nem megfelelően tárolt hús, így összeszedtük a legfőbb szempontokat, melyekre érdemes odafigyelni húsvásárláskor. Az első és legfontosabb szabály, hogy a hús állaga legyen sűrű és szilárd. A szakértők azt tanácsolják, hogy valamennyire - már ha lehetséges - igyekezzünk áttapogatni a terméket, amit vásárolunk. Amennyiben hűtött termékről van szó, annak nem szabad lágynak lennie. Ügyeljünk a csomagolásra is, hogy ne legyen sérült, vagy nyomott, ha pedig szivárog belőle a húslé, akkor inkább tegyük vissza a polcra. Az étel legyen mindig hússzínű. Minél világosabb a színe, annál kevésbé intenzív az íze. De lássuk, hogy még milyen intő jeleket tapasztalhatunk! Lapozz!