Meg ne edd a banánt, ha ezt látod rajta: hibát követsz el, ha mégis így teszel, nagy bajod lehet belőle!
Az érett banánnak érdemes alaposan megvizsgálni a külsejét, valamint a belsejét is, ugyanis felfedezhetsz rajta egy olyan jelet, amikor is már nem alkalmas a fogyasztásra.
Gondoltad volna?
Mint azt tudjuk, a banán egy olyan trópusi gyümölcs, amely gazdag tápanyagokban, például káliumban, rostokban, C- és B6-vitaminban. Jótékony hatásai közé tartozik a szív- és érrendszer védelme, a vérnyomás szabályozása, valamint az emésztés javítása. Emellett energiát adó, könnyen emészthető gyümölcsről van szó, így ideális edzés előtt vagy épp után elfogyasztani. A konyhában is sokféleképpen felhasználható: fogyaszthatjuk frissen, turmixokban, zabkásákban, süteményekben vagy épp palacsintába töltve. Ezen kívül készíthető belőle banánkenyér, fagylalt, vagy akár banánchips is, így változatosan illeszthető be az étrendbe. Azt azonban sokan nem tudják, hogy az érett banán nem minden esetben fogyasztható – ha kiszúrsz rajta egy bizonyos jelet, inkább dobd ki a Mindmegette cikke szerint. Hogy miről is van szó pontosan, azt galériánkból megtudhatod!
Egy új kutatás szerint rengetegen szednek gyógynövényből készült étrend-kiegészítőket, ám egyes fajtái ezeknek a tablettáknak, kapszuláknak vagy épp poroknak rendkívül veszélyesek is lehetnek a májra.
Leadfotó: 123rf