6 egészséges étel és ital, amiből veszélyes túl sokat fogyasztani

Ideje tudnod, mire kell figyelned.

Mértéktartó egészség

A cikkben felsorolt ételek és italok nagyon jótékonyak, de nagy mennyiségben komoly károkat okozhatnak a szervezetben. Elmondjuk, miért és mire kell figyelned!

1. Brokkoli

A brokkoli igazi szuperétel, ami véd a rák ellen, csökkenti a szívbetegségek kockázatát és tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal. Ha azonban túl sokat és túl gyakran eszünk belőle, pajzsmirigy alulműködést okozhat a benne lévő tiocianát miatt, ami megnehezíti a szervezet számára a jód hasznosítását.

2. Tonhal

A tonhal remek fehérje-, vas-, cink-, magnéziumforrás, illetve omega-3 zsírsavban is bővelkedik. A túlzásba vitt fogyaztásával azonban azt kockáztatjuk, hogy a kelleténél több higany jut a szervezetünkbe; a higany egy neurotoxin, és izomfájdalomhoz, víziókhoz vezethet. Ne kockáztassunk, inkább tartsunk mértéket, ha tonhalról van szó!

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!