Ez nem más, mint a xilit, amit összefüggésbe hoztak a szívinfarktus, a szélütés, valamint az elhalálozás nagyobb kockázatával is a kutatók. "Egészséges önkénteseknek xilitet tartalmazó italokat adtunk, hogy lássuk, milyen mértékű is valójában ennek az édesítőszernek a káros hatása szervezetünkre nézve" - fejtette ki Dr. Stanley Hazen, a tanulmány vezető szerzője, aki szerint ha cukrot eszünk, akkor a glükózszint 10 vagy 20%-kal is megemelkedhet, míg ez a xilit esetében az ezerszeresére nőtt az alanyok esetében.
2/3
Fotó: Pinterest
Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Ez nem más, mint a xilit, amit összefüggésbe hoztak a szívinfarktus, a szélütés, valamint az elhalálozás nagyobb kockázatával is a kutatók. "Egészséges önkénteseknek xilitet tartalmazó italokat adtunk, hogy lássuk, milyen mértékű is valójában ennek az édesítőszernek a káros hatása szervezetünkre nézve" - fejtette ki Dr. Stanley Hazen, a tanulmány vezető szerzője, aki szerint ha cukrot eszünk, akkor a glükózszint 10 vagy 20%-kal is megemelkedhet, míg ez a xilit esetében az ezerszeresére nőtt az alanyok esetében.