Az agyadra is borzalmas hatással van ez a káros szenvedély, nem árt azonnal abbahagyni

Már kutatások is bizonyítják, hogy az agyműködésre is hatással van.

Egyre kevesebben dohányoznak a világban

Az Egészségügyi Világszervezet is egyre pozitívabban látja a dolgokat, szóval a dohánygyárak akárhogy próbálkoznak, egyre több ember teszi le a cigit. A WHO szerint persze így is évente 8 millió ember hal bele a dohányzás következményeibe, ami rendkívüli szám.

A számok most azt mutatják, hogy 2022-ben 1,25 milliárd ember dohányzott a 15 éven felüli népességből a világon, de 2000-ben ez még 1,36 milliárd volt.

Közben az új tanulmányok is igyekeznek ráébreszteni az embereket arra, hogy fogják vissza, vagy végérvényesen tegyék le a cigit. A galériánkban az is kiderül, hogy a dohányzás milyen hatással van az agyunkra.

Most jelenleg Európában és Délkelet-Ázsiában a legtöbb a dohányosok száma, ahol minden negyedik felnőtt rágyújt. Közben Brazília 35, Hollandia pedig 30 százalékos csökkentést ért el.
Kattints a további képekért!

A szakértő szerint az étrendünk nagyban befolyásolja, hogy milyen sikerrel tudunk leszokni a dohányzásról, ha ugyanis beiktatunk néhány fontos változtatást, könnyebben megy majd a dolog.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Joe Biden visszalépésével Kamala Harris esélyt kapott arra, hogy ő legyen a befutó a novemberi elnökválasztáson. Most a párjával nagy fordulatot vesz az életük, aki mindenben támogatni fogja.
Lifestyle
Te is nehezen tudsz elaludni? Egy egyetem kutatói most rájöttek a titok nyitjára, amit valószínűleg te is be fogsz vetni.
Sztárok
Az RTL már tavaly decemberben bejelentette, hogy idén újra képernyőre kerül a 2023-as év egyik legnézettebb műsora, vagyis a Sztárbox, ami egy újabb évaddal debütál.