Sokkoló: Ezt műveli egy pohár diétás kóla elfogyasztása a testeddel - Innentől kétszer meggondolod majd, hogy elfogyasztod-e

Egy gyógyszerész arra figyelmeztetett, hogy egy doboz diétás kóla fogyasztása már egy óra elteltével is negatív hatással lehet a szervezetre.

Nem csak a testsúlyra hat

A legtöbb ételhez és italhoz hasonlóan a diétás kóla is nagyon kevés egészségügyi kockázatot jelent, ha mértékkel fogyasztják. Korábbi tanulmányok azonban kimutatták, hogy a mesterséges édesítőszereket tartalmazó italok, például a diétás kóla fogyasztása hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz. További kutatások azt mutatják, hogy a mesterséges cukrot tartalmazó italok nem csak a testsúlyra lehetnek hatással.

A Current Atherosclerosis Reports című folyóiratban megjelent tanulmány arra is figyelmeztet, hogy az ilyen italok hozzájárulhatnak a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatához. Egy doboz diétás kóla megivásának hatása a jelek szerint már egy órán belül megmutatkozik, az utolsó korty befejezése után 10, 20, 40 és 60 perccel pedig már látható a hatás - írja a Mirror.

A képzett gyógyszerész, Niraj Naik mutatta be, hogy a diétás kóla hogyan hat az emberre az ivás utáni első órában, és azt mondja, hogy a fogzománcot már tíz perc alatt megtámadja. Naik így nyilatkozott: "A foszforsav megtámadja a fogzománcot, míg a mesterséges édesítőszerek, mint az aszpartám, a szervezetedbe jutnak. Az aszpartám kiválthatja az ízreceptorokat, és becsaphatja a szervezetet, hogy azt higgye, csak feldolgozott cukrot kapott". Mutatjuk tételesen, hogyan hat a testedre egy pohár diétás kóla.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2