Egészség

Inkább ne vedd be, ha teheted: ez a gyógyszer 79%-kal növelheti a demencia kialakulásának kockázatát

Egy új tanulmány szerint kétszer is érdemes meggondolni, hogy egyből a vényköteles gyógyszerért nyúljunk-e…

Csak akkor szedd, ha tényleg szükséged van rá!

Sokan nem tudják, de a demencia, azaz az időskori szellemi leépülés egy gyűjtőfogalom, méghozzá olyan betegségeké, amelyek ezt előidézhetik, idősebb korban gyakran előforduló megbetegedésekhez társulhat. Különböző tünetei lehetnek, így a feledékenységen és a memóriazavaron kívül jellemző a beszédzavar, személyiségváltozás és az ítélőképesség károsodása is. A demenicánál elkülönítjük egymástól a másodlagos és az elsődleges formákat, bizonyos esetekben tehát visszafordítható, így jobb, ha minél előbb kiderül a baj. Vannak azonban olyan élelmiszerek vagy épp orvosságok, melyek növelhetik a demencia kialakulásának kockázatát: egy új kutatás szerint egy bizonyos vényköteles gyógyszer akár 79%-kal is növelheti a demencia kialakulásának rizikófaktorát, így érdemes alaposan átgondolni, hogy tényleg szükség van-e a tabletta bevételére...

Ahogyan a Mirror is írja, a Journal of Alzheimer’s Disease nevű folyóiratban megjelent kutatás szerint a fehér emberek esetében 79%-kal nagyobb eséllyel alakulhat ki a demencia, ha az illető vényköteles altatót szed. Márpedig a probléma az, hogy manapság igencsak sokan nyúlnak a különböző altatókért egy nyugodt pihenés érdekében, ám a California-San Francisco-i Egyetem tanulmánya szerint ez a legrosszabb, amit tehetünk.
Kattints a további képekért!

Bár nem minden rák kialakulása előzhető meg a kutatók szerint, a szakértők mégis úgy gondolják, étrendünk jelentősen hozzájárulhat a gyilkos kór kockázatának csökkentéséhez.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Rövid időn belül eltűnnek a duzzanatok és a sötét karikák a szemed alól, ha beveted az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Szűz ma nem akárkinek a pártfogását élvezheti. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Az Ikrek kapcsolata szintet léphet: jöhet a házasság vagy a gyerekvállalás. Heti horoszkóp.