Egészség

Óriási hibát követsz el, ha kidobod a citrom héját: El sem hinnéd, mennyi mindenre lehet használni, még pénzt is spórolhatsz vele

Múltkor már írtunk arról, hogy miért nem érdemes kidobni a görögdinnye héját. Most megmutatjuk, mennyi mindenre használhatod a citrom héját, ha tudatos vagy és nem a kukába dobod!

Mindenre (is) jó!

Ahogy a dinnyehéj felhasználását, úgy a citromhéjjal kapcsolatos tudnivalókat is Armen Adamjan magyarázza el az Instagram oldalán. Citromot sokféle okból tartunk otthon, egyesek limonádéba teszik, mások ételekre, de van, aki mindenhova, ahova csak lehet. Sokan vagyunk tehát, akik sok citromot fogyasztanak, azt azonban csak kevesen tudják, hogy a citrom héját mennyi mindenre lehet használni.

"Vágd fel kisebb darabokra, majd tedd be a körülbelül 100 fokos sütőbe fél órára. Ezután zúzd porrá egy darálóval. Mutatom, mire használhatod a kapott eredményt!" - mondta Armen, aki utána tételesen el is magyarázza, mennyi mindenre használhatod fel.

Elsősorban kenheted az arcodra, ha a port összekevered olívaolajjal és mézzel, így egy szupertermészetes arclemosót kapsz végeredménynek, aminek hámlasztó hatása is van. Armen szerint a mitesszerekre és pattanásokra is jótékony hatással van.

A citromport teaként is elfogyaszthatod. Nem kell hozzá más, csak egy kávéfilter, amibe beleteszed a port, majd egy bögrébe téve leforrázod és kész is a tea, amit saját ízlésed szerint ízesíthetsz. Ez a tea egy igazi C-vitamin bomba, de tele van antioxidánsokkal, sőt, a vérnyomásra és a koleszterinre is pozitív hatással van.

Végezetül pedig nem csak magadnak, de a növényeidnek is adhatod, ugyanis a citrom héja tele van olyan tápanyagokkal, mint a magnézium és a kálcium, melyre a növényeknek nagy mennyiségben szüksége van. Ilyenkor mindössze annyit kell tenned, hogy az összezúzott citromhéj port beleszórod a növény földjébe.

Forrás: Instagram Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség