Naponta két banán egy hónapig - Ezt teszi a szervezeteddel

Olyan változásokat eszközöl a gyümölcs rendszeres fogyasztása, amikre nem is számítanál.

Csökken a magas vérnyomás

A banánban kálium van, ami csökkenti a magas vérnyomást. Az édes és tápláló gyümölcs darabonként kb. 420 g káliumot tartalmaz, ez kifejezetten jót tesz a szívnek, nélküle gyengülhetnek a szívizmok, ritmuszavarok alakulhatnak ki. Ha napi kettőt elfogyasztasz, a szíved sokáig egészséges maradhat.

Könnyebb lesz a fogyás

Ha nem mértéktelenül fogyasztod a banánt, a diétába is beillesztheted - napi két gyümölcs még tökéletesen elfogadható mennyiség. Hogy miért? A banán rostban gazdag finomság, ennek köszönhetően jó hatással van az emésztésre. Nagyon laktató, hosszú időre ellát energiával, kalória ugyanakkor viszonylag kevés van benne. 75%-ban vizet tartalmaz és vízhajtó is, tehát hidratál, átmossa a szervezetet. Édes ízének köszönhetően pedig elveri az édességek iránti vágyadat.

Enyhül a vérszegénység

Szakemberek szerint vérszegénység esetén naponta kötelező megenni egy banánt, a gyümölcsben lévő vas ugyanis kifejezetten jó hatással van a páciensek szervezetére. Ha a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk. A banánban lévő vas segít a hemoglobin szint emelésében, ezáltal enyhíti a betegség tüneteit.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: healthyfig.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!