Az étcsokoládé 9 jótékony hatása

Mindenki szereti a tejcsokoládét, és az étcsokoládénak is egyre nagyobb rajongótábora van. Hogy miért? Azért, mert rengeteg jótékony hatással bír. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma elárulja, melyik a 9 legfontosabb!

1. Jó a szív- és érrendszeri betegségek ellen

Az étcsokoládé csökkenti a szívinfarktus és a stroke esélyét. A benne lévő antioxidánsok és a flavonoidok fokozzák a vénák és az artériák rugalmasságát, ezáltal szabályozzák a vér áramlását.

2. Komfortérzést ad

Egy kis kocka fekete csoki kielégíti az ízlelőbimbóidat, és jóllakottságot eredményez. Ha valaki szeretné csökkenteni a kalóriabevitelt, elég, ha lecseréli a cukros ételeket erre.

3. Csökkenti a diabétesz kialakulásának esélyét

Az étcsokoládéban lévő flavonoidok megnövelik a nitrogén-dioxid termelést, mely jelentős szerepet játszik az inzulin-érzékenységnél.

4. Ízletes és mellékhatások nélküli antidepresszáns

Az endorfin termelése vagy felszabadulása az agyban boldogabbá és nyugodtabbá tesz. Ha nagy a nyomás, harapj egy kocka étcsokit, mert a benne lévő koffein jókedvre derít, és javítja a kognitív funkciókat az agyadban.

5. Valódi anti-aging (öregedésgátló) ital

Egy csésze forró csoki kontrollálja az öregedés szindrómát.

Fotó: Fodor Imre

Oldalak

  • 1
  • 2