Egészség

Te tapasztaltad már? Mindenki legyint erre a látszólag hétköznapi tünetre, pedig gyógyíthatatlan betegséget jelezhet

Brit tudósok megállapították, hogy egy szemlátomást "hétköznapi", sok idősebb embernél előforduló tünet jelezheti előre az Alzheimer-kórt.

Még mindig nincs rá gyógyír

Az Alzheimer-kór ma még gyógyíthatatlan betegség, de nem csupán ezért kerül gyakran a tudósok homlokterébe, hanem azért is, mert - rejtélyes módon - egyre több fiatal pácienst érint. Nemrégiben brit tudósok eredtek a félelmetes kór nyomába: arra voltak kíváncsiak, melyek azok az intő jelek, melyek akár már idejekorán utalhatnak az Alzheimer-kór kialakulására. Kiderült, hogy van egy szemlátomást "hétköznapi", rengeteg idősebb embert érintő szimptóma, mely az esetek többségében bizony a demencia jelenlétét jelzi.

A szakemberek csökkent látásérzékenységet figyeltek meg az Alzheimer-kórban szenvedő pácienseknél, már 12 évvel a betegség kialakulása előtt.
Kattints a további képekért!

A világhírű előadóművész szinte teljesen elzárkózott a külvilágtól, miután kiderült, hogy stiff-person szindrómában szenved.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Egészség
Lifestyle
Ez a fantasztikus ízű növény jól jöhet, ha elfogy otthon a Vegeta vagy a Delikát, ugyanis egy az egyben olyan aromát csempész majd az ételbe főzés közben, mintha a boltban vásárolt ételízesítők...
Lifestyle
A fagyasztó az egyik legzseniálisabb konyhai gép, amibe szinte bármit bedobhatunk – ám a sajtok esetében ezt már nem lehet ennyire konkrétan kijelenti, ugyanis nem mindegyik fajta alkalmas arra, hogy...
Sztárok
Az olyan sztárokat, mint Sir Elton John, Lionel Messi és Jennifer Aniston oroszbarát idézettel ábrázolták az interneten. Természetesen a hírességek sosem állítottak ilyet.