Ajánlott és kerülendő ételek napozás előtt

Ma már egyre tudatosabban figyelünk nyáron a bőrünkre, hiszen jól tudjuk, a naptej elengedhetetlen kísérője a napozásnak és a déli órákban sem fekszünk ki a tűző napra. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy ennél többet is tehetünk az egészséges, napbarnított bőrért és a napégés megelőzéséért. A kulcsszó a helyes étkezés, hiszen nem mindegy, mit fogyasztunk napozás előtt. Egyes ételek és italok ugyanis fokozzák a napsugarak veszélyes és káros hatásait, míg mások éppen csökkentik azt.

Étkezés strandolás előtt

Augusztusra már olyannyira rutinosan dobjuk a strandtáskába a naptejet, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb mozdulata, a „fényvédő” ételek fogyasztását mégsem tekintjük ennyire magától értetődőnek. Sokan nem tudják ugyanis, hogy nem mindegy, mit eszünk strandolás előtt és után. Bizonyos ételek és italok, mint a zeller, a citromolaj, a füge, a petrezselyem, a kapor, az ánizskapor, a pasztinák, a hajdina és az Earl Grey tea fokozzák a szervezet érzékenységét a fényre, növelik a napsugarak káros hatásait és akár fényérzékenységet vagy allergiás reakciókat is kiválthatnak. A fenitek fogyasztását napozáskor ajánlatos elkerülni, hiszen a hatásuk erőssége egyénenként változó, a szervezetünk számára mégsem könnyítik meg a napozást követő bőrregenerációt.

Fotó: blog.pianetadonna.it

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...