Egészség

Ints búcsút nekik örökre: ez a 3 típusú élelmiszer teljesen tönkreteszi az agyad – Ne fogyassz belőlük, ha teheted!

Talán nem is gondolnád némelyikről, milyen káros, negatív hatást gyakorolhat az agyadra és annak működésére.

Felejtsd el mind!

Az emberi agy a gerincvelővel együtt a központi idegrendszer alkotórésze, irányítóközpontja, mely a szervezet külső és belső környezetéből információkat képes felvenni, azokat pedig fel is tudja dolgozni. Ez a szerv felelős tehát gyakorlatilag mindenért: a gondolkodásért, a tervezésért, a beszédért, neki köszönhetjük a problémamegoldó képességünket, személyiségünket, de még a mozgást és a felfogás adottságát is. A hangok feldolgozása, az emlékezet, a szagok felismerése, a koordináció, a légzés szintén az ő feladata, így nyilvánvaló okokból kifolyólag óvni kell, ahogyan csak tudjuk, például megfelelő étkezéssel. Vannak ugyanis olyan ételek, melyek negatív hatással vannak az agyra: roncsolják a memóriát, befolyásolják a hangulatunkat, és még a demencia kialakulásának kockázatát is növelik, így jobb felhagyni fogyasztásukkal. Galériánkban mutatjuk, melyek ezek!

A finomított szénhidrátok esetében a feldolgozás során a fontos tápanyagok jelentős része elveszik, ezért ezekben az élelmiszerekben sokkal kevesebb a vitamin, a rost és az ásványi anyag is. Ide sorolhatók a cukros üdítők, a tészta, a péksütemények, valamint a fehér kenyér is, mely ételek mint magas glikémiás indexszel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a szervezet gyorsan megemészti őket, ezáltal pedig megugrik a vércukor- és az inzulinszint. Márpedig kutatások kimutatták, hogy a magas glikémiás indexszel rendelkező ételek károsítják az agyműködést azáltal, hogy rombolják a memóriát mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek esetében.
Kattints a további képekért!

Ha kimerít az szellemi munka és már úgy érzed, hogy elfogyott minden kreativitásod, akkor itt az ideje, hogy bevesd ezeket a finomságokat.

Leadfotó: Unsplash

Oldalak

Egészség
Sztárok
Vastag Csaba és kedvese, Evelin hivatalosan is összekötötték életüket. Az énekes már a családalapításon gondolkodik.
Sztárok
Fashion&Beauty
Ha még nem találtad meg a tökéletes, kényelmes szandált nyárra, akkor van egy szuper ajánlásunk. Bár sokan "csúnyacipőként" titulálják, mégis egy nagyon sikkes darabról van szó.