A leggyakoribb terhesség utáni elváltozások - Szülés utáni alakkorrekció

A terhesség során számos változás megy végbe a női szervezetben, de nem csak a testünkben történnek komoly változások, hanem a külsőnk is jelentősen változik. Ráadásul ezek a változások akár a szülés után is megmaradhatnak. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

A várandósság időszaka, amellett, hogy a legszebb hónapoknak szokták nevezni, számtalan változást okoz a testünkön, és ezek ráadásul nem is mindig pozitívak. A terhesség után pedig a legtöbb nőnél komoly fejtörést okoz ezeknek az esztétikai problémáknak az eltüntetése vagy csökkentése.

Mellek megereszkedése
A terhesség egyik természetes velejárója a mellek növekedése. Azonban a nagyobb mértékű súlygyarapodás, illetve az azután következő fogyás könnyen nyomot hagyhat a melleken is. Általában főleg a terhesség után fordul elő leggyakrabban a mellek megereszkedése, miután a szoptatás is befejeződik, de a tévhitekkel ellentétben nem a szoptatás a legfőbb oka a mellek megereszkedésének. A terhesség ideje alatt ugyanis megnő a mirigyállomány. A szoptatás befejezésével a mellek mérete elkezd csökkenni. Ekkor előfordulhat, hogy a bőr nem tudja követni ezt a változást, és ezért veszít a feszességéből és ez okozza a mellek megereszkedését.

Has megereszkedése
A terhesség nem csak a melleken, de a hason is nyomot hagy. Az egyik ilyen következmény lehet a has bőrének megnyúlása, amely a baba növekedése miatt történik. Ennek mértéke természetesen függhet attól is, hogy a terhesség előtt mennyire voltunk edzett állapotban, de a has izomzatában mindenképpen változásokat okoz a várandósság. Ezért előfordulhat, hogy a terhesség után megereszkedik a hason a bőr és „kötényhas” alakul ki.

Striák
Talán minden nő esetében az egyik legzavaróbb tünet a striák kialakulása. Ráadásul a striák nem csak terhesség alatt alakulnak ki, hanem előtte is előfordulhatnak, főleg ha sokat ingadozik a testsúlyunk. Ilyenkor a kötőszövet nem elég rugalmas és így a bőr megnyúlását nem tudja megfelelően követni. A legtöbb várandós nőnél kialakulnak ezek a csíkok és főleg a hason, a melleken, illetve a csípőn fordulhatnak elő. Nagyon fontos itt megjegyeznünk, hogy a striák megelőzhetőek stria elleni olajjal, de eltűntetni utólag sehogyan sem lehet őket, csak megelőzni!

Így kezelheted a problémát!
Számtalan módszer létezik már ezeknek az elváltozásoknak a megszüntetésére vagy a csökkentésére. Komolyabb panaszok esetén természetesen kérhetjük szakember segítségét is, de megfelelő tornával akár meg is előzhetőek ezek az elváltozások. Ráadásul akár a terhesség idején is végezhetünk speciális tornát, azért, hogy minél inkább formában maradjunk. De ma már számtalan kozmetikai termék is létezik, amelyek segíthetnek a panaszok csökkentésében, sőt akár külön masszázstechnikákat is igénybe vehetünk. Így gyorsabban csökkenthetőek a terhességgel járó elváltozások.

A várandósság a nő életének egyik legszebb időszaka. A terhesség azonban a női test átalakulásával is jár, módosulnak a testarányok és különféle nyomokat hagy a testen. A mell és a has szülés előtti állapota alakkorrekciós plasztikai beavatkozással könnyen visszaállítható. A szülés utáni plasztikai műtétek igen sokfélék lehetnek, egyénenként eltérő, hogy milyen korrekcióra van szükség. Az első konzultáció alkalmával plasztikai sebészünk megvizsgálja Önt, majd személyre szabott szakvéleményt ad a műtétre vonatkozóan. A szülés utáni plasztikával újra régi önmaga lehet, nem kell lemondania nőiességéről, alakja ismét feszes és karcsú lesz. Kérjen szakvéleményt tapasztalt orvosunktól díjmentesen! (x)

Oldalak

Szólj hozzá Te is!