A kopaszság kezelhető! Áttörés a férfiak kopaszságának kezelésében

A haj nem csupán a szépség egyik összetevője, hanem a szexuális vonzerő bevetésénél is nélkülözhetetlen. De mi van, ha hullani kezd, és megjelenésére odafigyelő, hajkoronájára különösen érzékeny férfi az illető? Egyesek szerint ez az élet rendje, másoknak tragédia. Megannyi reménytelenül vívott küzdelem után egy nemrégiben tett tudományos bejelentés új reménnyel kecsegteti az érintetteket. A megoldást a Drakula (avagy PRP) terápia jelenheti, mely a hajhagymákat mintegy életre keltve beindítja a csupasz területen a hajnövekedést.

Vin Diesel, Jack Nicholson és Telly Savalas

Mint ismeretes, egy férfi tar fejjel is arathat nagy sikert a hölgyek körében, gondoljunk csak rögtön Vin Diesel amerikai színészre, akit akciószerepeiben már- már nehezen is tudnánk dús hajkoronával elképzelni. Említhetnénk Hollywood kiöregedett, kérlelhetetlen és sátáni mosolyú szívtiprójának, Jack Nicholsonnak hódításait, vagy gondoljunk a legendás, Kojak nyomozó karakterével eggyé vált görög- amerikai színészre, Telly Savalasra, kinek híressé vált mondata így hangzik - „Mindannyian kopasznak születünk, bébi”. Mindez azonban nem jelent különösebb vigaszt a férfitársadalom kopaszodással küzdő, büszke és önérzetes tagjainak. Többségük szerint ugyanis a férfiassághoz, a maszkulin sármhoz és az ifjúsághoz igenis szorosan kapcsolódik a sűrű hajkorona.

A hajhullás okai a stressztől a genetikáig

A férfiak rémálma általában középkorban kezdődik, napjainkban azonban a folyamatos stressz - túlzott szorongás, hirtelen sokk, esetleges műtét vagy kemoterápia -, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás vagy nem megfelelő hajápolás (pl. rossz minőségű kozmetikai szerek használata, illetve a túlzott mértékű hajápolás) illetve különböző külső tényezők (pl. éghajlati változás, gyógyszeres kezelés) miatt egyre többen küzdenek kopaszodással már nagyon fiatalon is.

Mire a kevésbé szerencsések betöltik a 70. életévüket, mindenképpen számolniuk kell több- kevesebb hajhullással. A haj elvesztésében többnyire hormonális és genetikai faktorok játszanak közre, viszont a férfi kopaszodás pontos mechanizmusa még nem teljesen tisztázott. A hajhagymák folyamatos zsugorodása, majd eltűnése sajnos hamar szemmel látható eredményeket produkál. A kopaszodás mértékében mind a férfi nemi hormon, a tesztoszteron, mind pedig a genetikai faktorok egyaránt közrejátszanak.

Napi szinten 100- 150 szál haj kihullása még természetes folyamat. Amennyiben ennél több hajszál távozik, akkor több mint valószínű, hogy annak hátterében valamilyen rendellenesség áll, amelyet nem árt minél előbb megállapítani és kezelni, hiszen egyes folyamatok lassíthatóak, vagy akár meg is állíthatóak, ha időben cselekszünk.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!