A 3 legmérgezőbb szobanövény

Egy szobanövény nagyon barátságossá tudja tenni a lakásodat, de vannak olyan példányok, melyek mérgező hatásúak. Ha van kisállatod vagy gyermeked, akkor a következő növényeket nem ajánljuk.

Buzogányvirág
A buzogányvirág az egyik legközkedveltebb szobanövény, hiszen bármelyik sarkot fel tudja dobni otthonunkban, és nem igényel sok törődést. Ennek ellenére kevesen tudják, hogy az egyik legmérgezőbb virág, amit lakásunkban tarthatunk. Ha mégis erre a növényre esne a választásod, akkor olyan helyen tartsd, ahol házi kedvence és gyermeked nem érheti el, mivel a virág nedve bőrirritációt, komolyabb esetben bőrgyulladást okozhat. Szájba kerülve erős maró, égető érzést vált ki, átmeneti beszédbénulással járhat. Ha ilyesmit tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz!Fikusz

A fikuszfélék szinte mindegyike mérgező hatású, mivel tejnedve gyakorlatilag csak toxikus anyagokat tartalmaz. Bár komolyabb bőrirritációt nem okoz, de szájba kerülve hányást, hasmenést, gyomorfájdalmat, súlyos esetben fulladást okoz.
Ügyelj rá, hogy semmiképp ne kerüljön gyermeked szájába, de ha mégis, itass vele sok vizet, és a lehető leggyorsabban forduljatok orvoshoz!

Ciklámen
A ciklámen mindannyiunk nagy kedvence, hiszen tényleg gyönyörű növény. Előszeretettel tartjuk lakásunkban arra nem is gondolva, hogy ez is az egyik legmérgezőbb növények közé tartozik. Bár a növény virágja csak enyhén mérgező, de gyöktörzse hányást, hasmenést, komolyabb esetben idegbénulást okozhat. Toxikus hatásához még népi hiedelem is kapcsolódik, a terhes nőknek nem szabad ciklámenre lépniük, hogy a növény mérge ne ártson a magzatnak.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!