8 étel, amit rosszul fogyasztunk a szakértők szerint

A Huffingtonpost szakértője összeállította azoknak az ételeknek a listáját, amelyeket szerinte nem úgy kellene fogyasztanunk, mint ahogyan azt tesszük. A cikk nagyon érdekes, mindenképpen érdemes átgondolni a leírtakat!

Burgonya

Számos jótékony hatása van a krumpli fogyasztásának, ám nem mindegy, hogy melyik fajtáját választjuk. Kutatások szerint a legegészségesebb a lilaburgonya, amely csökkenti a magas vérnyomást, a vércukorszintet és a rák kialakulásának kockázatát.

Sárgarépa

Ha eddig felszeletelve vagy kettévágva készítettük el a sárgarépát, rosszul tettük! A főzés vagy éppen párolás során ugyanis sokkal könnyebben kioldódnak belőle a számunkra értékes tápanyagok.

Fokhagyma

Felhasználás előtt törjük össze a fokhagymát és hagyjuk állni 10 percig – javasolják a szakértők. Így ugyanis a benne lévő allicin képes lesz felszabadulni. Ez számunkra azért jó hír, mert ez az anyag segít csökkenteni a szív- és érrendszeri problémák kialakulását.

Salátaöntet

A zsírmentes salátaöntet remekül hangzik, de nem a legjobb választás. Sokkal előnyösebb, ha a zsíros verzió mellett döntünk, így ugyanis már kisebb mennyiség elfogyasztása után is telítve érezzük magunkat és segítségével a tápanyagokat is könnyebben fel tudjuk dolgozni.

Fotó: secretlyhealthy.com

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.