6 házi praktika torokfájásra

Az ősz egyik legkellemetlenebb velejárója kétségkívül a torokfájás. Szerencsére nincs szükség rá, hogy azonnal fejvesztve rohanjunk az orvoshoz, hisz számos házi praktika létezik, melyek hamar megszüntetik a problémát. Ha azonban a tünetek 2-3 nap elteltével sem enyhülnek, érdemes időpontot kérni a rendelőben, ugyanis előfordulhat, hogy egy komolyabb fertőzés áll a háttérben.

1. Sós vizes gargalizálás

A lehető legjobb, amit ilyenkor tehetünk, hisz nem csak fertőtleníti és nyugtatja a torkot, de felszakítja a lerakódott váladékot is, így csillapítva a köhögést. Emellett a só fokozza a nyáltermelést, ami megkönnyíti a nyelést, és nedvesen tartja a nyálkahártyát, így segít a baktériumok elleni harcban. Nem kell mást tenni, mint tenni egy kávéskanálnyi sót egy pohár langyos vízbe, és néhány percig gargalizálni. Rögtön utána érezhető lesz a különbség!

2. Méz és citrom

A legütősebb duó betegség esetén! A méz hatékony fertőtlenítő, rengeteg vitamint és tápanyagot tartalmaz, a citrom pedig C-vitamintartalma révén segíti elő az immunrendszer erősödését és a gyógyulást. Fél citrom facsart levét keverjük össze néhány kanál mézzel, és kanalazzunk belőle este lefekvés előtt vagy akár a nap folyamán többször is. Nem csak roppant egészséges, isteni finom is!

Fotó: foodthinkers.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!