6 felülmúlhatatlan D-vitamin forrás az ősszel támadó vírusok ellen

A koronavírus mellett, hamarosan az influenza-járvánnyal is szembe kell néznünk, az őszi depresszióról, enyhe megfázásokról és hangulatingazodásokról már nem is beszélve.

Igazi immun tuning

A D-vitamin több zsírban oldódó vitamint foglal magába, amelyeket szervezetünk önmagában nem képes előállítani, termelni. Sokszor hallottuk már azt a mondatot, hogy menjünk ki a napra és töltsük fel a D-vitamin raktárainkat, és ez a mondás egyáltalán nem butaság, hiszen a napfénynek köszönhetően valóban hozzájuthatunk D3-hoz, ám ez édeskevés a szervezetünk számára, pláne az őszi és téli időszakban. Ebből kifolyólag szükségünk van különböző D-vitaminban gazdag élelmiszerekre is ahhoz, hogy szervezetünk tökéletesen funkcionáljon, hogy elkerüljük a hiányállapotot valamint, hogy felvegyük a harcot a vírusokkal szemben. Lapozd fel galériánkat, ugyanis összeszedtünk 6 elsőrangú élelmiszert, amelyek fogyasztása jelentősen hozzájárul a D-vitamin raktárak feltöltéséhez.

Lazac - A halak többsége igen gazdag D-vitaminban, így a lazac is tökéletes megoldás lehet, ha szeretnénk egy kicsit felturbózni az immunrendszerünket. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) Élelmiszer-összetételi adatbázisa szerint, 100 grammnyi tenyésztett atlanti lazac, az ajánlott napi D-vitamin mennyiség 66 százalékát fedezheti.
Kattints a további képekért!

Bár egyre többen döntenek a növényi tejek mellett, ám nem szabad elfelejteni, hogy a hagyomány verzió is tápanyagban gazdag.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!