6 egészségügyi probléma, amire jó a licsi

Igaz, kissé borsos áron, de egyre több hazai piacon találkozhatunk a furcsa, szúrós külsejű licsivel. A zord kinézete azonban ne ijesszen el bennünket, a diónagyságú déligyümölcs igazán finom és nagyon egészséges. Cikkünkben ezúttal a jótékony hatásait mutatjuk be!

Serkenti az emésztést

A licsiben lévő nagy mennyiségű rost javítja az emésztést, serkenti a vékonybél izmait, így gyorsítja a székletürítést. Stimulálja a gyomrot és az emésztőnedveket, ezáltal a tápanyagok könnyebb felszívódását segíti. Rostjainak és kevés kalóriatartalmának köszönhetően a fogyást is támogatja.

Erősíti az immunrendszert

A licsi egyik legfontosabb összetevője a C-vitamin, már néhány darab elfogyasztásával fedezhetjük a szükséges napi bevitelt. Ez a leghatékonyabb antioxidáns, amely serkenti a fehérvérsejteket és erősíti az immunrendszert.

Rák ellen is hatásos

Ebben az aprócska gyümölcsben olyan vegyületek találhatóak, amelyek hatékonyan veszik fel a küzdelmet a káros, öregedést előidéző, és esetlegesen rákot okozó szabad gyökök ellen, valamint védelmet nyújtanak a különböző betegségekkel szemben.

Fotó: allnewhdwallpapers.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!