5 alattomos dolog, amely puffadást okoz

Hiába fogyasztunk jóízűen bizonyos ételeket és italokat, étkezés után sokszor érezhetjük felpuffadva magunkat. Íme, 5 dolog, amely felelőssé tehető a kellemetlen érzés miatt!

Keresztes virágú növények

A keresztes virágú növények, úgymint a brokkoli, a káposzta, a kelbimbó vagy éppen a karfiol, a rostjaiknak köszönhetően puffadást idéznek elő, amely különösen akkor jellemző, ha nyersen fogyasztjuk őket.

Hüvelyesek

A hüvelyesekben (bab, borsó, lencse) lévő összetett szénhidrátokat, azaz oligoszacharidokat csak úgy tudjuk megemészteni, hogy közben gáztermelődés történik a beleinkben.

Szénsavas víz

A víz az egyik leghatékonyabb ital, amely a fogyást segíti, ám a szénsavval dúsított változatban lévő buborékok sokáig bennünk maradnak, puffadást idézve elő.

Fotó: steffturner.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.