Szakértők szerint nem jó, ha 40 fokon mosol

A szakértők szerint nem ajánlott a ruhákat 40 fokon, vagy az alatti hőmérsékleten mosni. Kíváncsi vagy, hogy ennek mi az egészségügyi oka?

Ezt tartsd észben

Az csak mellékes, hogy 40 fok alatt nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudunk megszabadulni a makacs foltoktól, ám komoly egészségügyi kockázattal is járhat, ha nem megfelelő hőmérsékleten tisztítjuk ruháinkat. Az alacsony vízhőmérsékletben ugyanis nem pusztulnak el a különböző kórokozók és baktériumok, amelyek bár nem képesek sokáig élni a felületeken (már amelyik), ám mégis bizonyos ideig fertőzhetnek. Eláruljuk, hogy milyen módon érdemes elvégezni a heti mosást, hogy garantáltan tiszta és kórokozómentes darabokba bújhassunk bele. Lapozd fel galériánkat!

A ruháinkon, amelyeket napi szinten viselünk - életvitelünktől függően - akár több mint egymillió baktérium is lehet. Ezektől csak és kizárólag úgy tudunk megszabadulni, ha magasabb hőfokon tisztítjuk meg őket, hiszen így a kórokozók nagyobb része életben maradhat. Mikrobiológusok kimutatták, hogy a negyven fokon mosott ruhák csupán 14 százalékkal kevesebb kórokozót tartalmaznak, mint a mosatlanok.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!