4 természetes kezelés, amely növeli a termékenységet

A párok gyakran hiába döntenek a családalapítás mellett, a teherbeesés valamiért várat magára. Ennek számtalan oka lehet, amiről nem árt orvossal konzultálni. Léteznek azonban olyan természetes kezelések és eljárások is, amelyek talán segíthetnek termékenyebbé válni. Cikkünkben ezeket gyűjtöttük most össze!

Akupunktúra

Az akupunktúra az ősi kínai orvoslás része, amely során vékony tűkkel szúrják meg a kulcsfontosságú pontokat a testünkön, hogy feloldják az energiát, azaz a chít. A nyugati orvoslás úgy véli, ez az eljárás számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik, így serkenti az idegrendszert, eléri, hogy az agyunk olyan vegyi anyagokat bocsásson ki, amelyek elősegítik a gyógyulást és enyhítik a fájdalmat.

Az akupunktúra továbbá gondoskodik arról is, hogy a nemi területeket ellássa vérrel, serkentse a hormonokat, szabályozza az ovulációt és növelje a teherbeesés esélyeit. Ráadásul feloldja a stresszt is, amely köztudottan gátolhatja a termékenységet.

Kiropraktika

A kiropraktika egy olyan eljárás, amely szakértők szerint nem csak enyhíti a fájdalmat, de akár a meddőséget is képes orvosolni. A kezelés a gerincen keresztül fejti ki jótékony hatását, azáltal, hogy serkenti az itt található idegeket, javítja a hormonegyensúlyt és így a nők esetében növeli a termékenységet is.

Fotó: wholehealthforeveryone.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!