Véget ért a Marie Claire Fashion Days

Vasárnap este ért véget a Marie Claire Fashion Days, melyen a divat rajongói 22 magyar tervező, tervezőcsapat munkáit tekinthették meg. A divatbemutatók mellett a legújabb smink- és frizuratrendekkel is megismerkedhettek azok, akik kilátogattak hétvégén a VAM Design Centerbe.

3 nap a divat jegyében
Az immáron negyedik alkalommal megrendezett Marie Claire Fashion Days programsorozata a pénteki zártkörű, szakmai nappal indult, melyen 10 sikeres magyar tervező kreációival ismerkedhettek meg a sajtó képviselői, a celebvilág apraja-nagyja illetve a támogatók. Az est különlegességét a modell szerepbe bújt hírességek adták, akik kedvenc tervezőik darabjaiban léptek színpadra.

Hírességek modell szerepben
Az esemény háziasszonya, Marozsán Erika a Use Unused által tervezett ruhában nyitotta meg az eseményt, míg Görög Zita a vietnámi származású tervező, Anh Tuan darabjában vonult végig a kifutón. Daniel Benus férfiak számára tervezett enyhén military jellegű kollekcióját Juronics Tamás vezette fel, D. Tóth Kriszta pedig egy Dora Abodi által tervezett színpompás ruhában tündökölt. Pásztor Anna Dóra Mojzes kollekciójának dominákra emlékeztető darabját viselte, míg Váci Eszter Kata Szegedi glam rockot idéző alkotásában lépett színpadra. Muri Enikő a KEPP Showroom egyik utcai divatot idéző darabját viselte, míg Balla Eszter választása Konsanszky egyik dívásabb darabjára esett. Szekeres Nóra Nora Sarman földig érő csipkeruhájában, Keveházi Krisztina pedig a NUBU által tervezett darabban töltötte be a modell szerepét.

Színes programok várták a divat szerelmeseit
A hétvége során nem kevesebb, mint 22 divatbemutatót lehetett megtekinteni, melyeket számos állandó program színesített. A divatkönyvtártól kezdve a helyszínre kiköltöztetett butikig minden várta a divat szerelmeseit, akik akár a legújabb smink- és frizuratrendekkel vagy a divatfotózás rejtelmeivel is megismerkedhettek egy-egy workshop keretein belül. Az egész hétvégén át tartó divatnapok alatt hirdették ki az ,,Év fiatal divattervező" pályázat eredményeit is, melyen a szakmai díjat Bálint Sára, a közönség díjat Szabó Lilla, a Dreft-különdíjat pedig Prahár Brigitta nyerte el.

Fotók: Laurenczy Miklós

A cikkhez tartozó galéria: 

Szólj hozzá Te is!