Tippek karikás szemek ellen

A szemünk nem csak a lelkünkben zajló folyamatokat tükrözi, hanem a környéke sajnos elárulja valódi korunk, illetve életmódunkat is. Egy kis odafigyeléssel viszont könnyen segíthetünk a helyzeten!

Pihentető alvás
Az egyik legkézenfekvőbb megoldás egy minimum 7-8 órás pihentető alvás. Itt fontos szem előtt tartani, hogy a szervezetünknek folyamatosan szüksége van a regenerálódásra, nem elég, ha csak hétvégén vagy bizonyos időközönként iktatjuk be a pihentető alvást.

Hideggel a pihentnek tűnő szemekért
Egy igazán olcsó és egyszerű megoldásnak számít, ha két teáskanált berakunk 10-15 percre a hűtőbe, s utána a szemünk alá tesszük egy rövid időre. De arra figyeljünk oda, hogy semmi esetre se rakjuk be a mélyhűtőbe, mert a túl hideg kanál könnyen duzzanatot okozhat! Fontos, hogy ez idő alatt próbáljunk relaxálni, akár nyugtató zene segítségével is.

Frissítő arcmosás
Hatékony megoldás lehet, ha ébredés után hideg vízzel mossuk meg az arcunkat. Ez a reggeli rutin serkenti a vérkeringést, enyhíti a szem alatti duzzanatokat, illetve segít feszesen tartani a bőrt. Nem beszélve arról, hogy ettől egyből felébredünk!

Hidratálj!
Talán elsőre furcsának tűnhet, de a kevés folyadék fogyasztása is hozzájárulhat a szemkörnyéki problémák kialakulásához. Ennek oka, hogy ha valaki nem iszik elég vizet, akkor a véráram nem tudja normálisan elszállítani a szervezetben felhalmozódott méreganyagokat.

Uborka
Az uborka nedvességkölcsönző hatásától a fáradt szemek ismét frissnek és tisztának fognak tűnni, így elég ha pár perc erejéig pár szeletet teszünk a szemünkre és relaxálunk egy kicsit.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!