Természetes hámlasztók a szép bőrért
A rugalmas és ragyogó bőr legegyszerűbben hámlasztással érhető el, mely során megszabadulunk az elhalt sejtektől. A kémiai hámlasztás azonban drága és veszélyeket is tartogathat.
Az arcradírok bevetése mellett a hámlasztó és bőrmegújító hatású természetes alapanyagok is jelentős szerepet játszanak a bőrápolásban. Tavasszal bőrünk hajlamos arra, hogy az elhalt hámsejtek miatt fakónak, élettelennek tűnjön, így összegyűjtöttük a 6 legegyszerűbb és leghatásosabb házilag is elkészíthető hámlasztót.
Kukoricakeményítő és sárgarépa juice
Keverjünk össze egy tálban 3 evőkanál kukoricakeményítőt, 1 tojásfehérjét, 1 teáskanál kurkuma port és 3 teáskanálnyi sárgarépalevet. A megmosott arcra ujjunkkal vagy ecsettel vigyük fel a masszát, amit 15 perc hatóidő után mossunk le langyos vízzel.
Articsóka és borecet
Törjük össze egy főtt articsókát, majd adjunk hozzá 2 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál borecetet. A kész masszát masszírozzuk a pólusokba, majd 15 perc eltelte után mossuk le egy puha kendő segítségével.
Paradicsom és uborka
Aprítsunk össze turmixgépben egy fél hámozott paradicsomot, 1 evőkanálnyi apróra vágott uborkát, 2 teáskanálnyi tejsavót, 4 friss mentalevelet és 3 evőkanálnyi zabpelyhet. A frissítő és tápláló hámlasztót 10 percig hagyjuk hatni, majd mossuk le.
Szőlő és gyümölcslevek
A puha és selymes tapintású bőr eléréséhez törjük össze egy tálban egy maroknyi szőlőt, majd adjunk hozzá egy evőkanálnyi alma- és egy evőkanálnyi narancslevet. 10 percig hagyjuk arc- és nyakbőrünkön, hisz ennyi idő kell a tápanyagok felszívódásának és az elhalt hámsejtek leválásának.
Avokádó és eper
Turmixoljunk össze 1 felaprított avokádót 4 eperrel, majd az arcbőrre való felvitel után 20 perccel mossuk le.
Cukor és paradicsom
Egy nagyobb paradicsomot vágjunk karikákra majd a szeleteket mártsuk cukorba. A paradicsomszeletekkel dörzsöljük át az arcunkat, majd helyezzük a bőrünkre őket pihentetni. 15 perc relaxálás után mossuk meg arcunkat.