Só a szépségért

A só parányi kristályai nemcsak fűszerezésre kiválóak, hanem külsőleg alkalmazva is hatékonyak, hisz felpezsdíti a vérkeringést, csökkenti a ráncokat, eltünteti a narancsbőrt és ragyogóvá teszi az arcot.

A természetes só mintegy 84 féle különleges anyagot tartalmaz, köztük ásványi anyagokat és nyomelemeket. Nem véletlenül nevezték a középkorban fehér aranynak, sőt Kleopátra a fürdővízében is tett sót, mivel tudta, hogy kiváló szépítőszer.


Karcsúsító fürdő
A fogyás felgyorsítását segítheti a fürdősó alkalmazása, ugyanis a kristályból kioldódó jód serkenti az anyagcserét, így elősegíti a zsírégetést. Mindemellett erősíti a kötőszövetet, a kálium pedig helyreállítja a test vízháztartását, amitől a bőr feszes és bársonyos lesz.

Recept
5 maroknyi holt-tengeri sót szórj a fürdővizedbe, majd merül el a sós fürdőben 15 percre. Utána vegyél egy zuhanyt is, hogy lemosd a felesleges sómaradványokat.

 

Ragyogó mosoly
A speciális sóoldatos fogkrém megóvja a fogakat a káros savaktól és antibakteriális hatása révén a gyulladásoktól is védi a fogínyt.

 

 

Házi radír
A durva, nagy szemű sóból remek házi radírt készíthetünk, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket és a bőrre rakódott szennyeződéseket.

Recept
4 evőkanálnyi tengeri sót keverj össze 2 evőkanál olívaolajjal és körkörös mozdulatokkal masszírozd át vele a testedet, majd meleg vízzel tusolj le.

 

Természetes arcpír
A száraz, megviselt és érdessé vált felületek kezelésére is kitűnő a só. Különleges összetételű arcvízzel összekeverve a bőr zsír- és nedvességháztartását is segít szabályozni.

Recept
6 cl rózsavizet keverj össze 4 cl sóoldattal, majd illatosítsd 4 csepp illóolajjal (a levendula és a narancsolaj a legfinomabb) és töltsd egy sötét üvegbe. Reggel és este egy vattapamacsra csöppentve töröld át vele a bőrödet.

Frissítő a lábaknak
A nap végére mindig ólomsúlyú és dagadt lesz a lábad, sőt a bőr is durvává válik a talpadon?  A tengeri sós lábfürdő pillanatok alatt segíthet, hisz stimulálja a vérkeringést, ezáltal frissíti a lábakat.

Recept
Készíts 2 liter meleg vízből és 7 dkg sóból lábfürdőt, amiben 10 percig pihenteted a lábaidat.

 

Feszesítő gőz
A páradús, meleg levegő kitágítja a pólusokat, míg a gőzben feloldott ásványi anyagok a szövetek mélyére hatolva megkötik a nedvességet.

Recept
Tölts egy tálba forró vizet és oldj fel benne 3 evőkanálnyi tengeri sót. Tegyél a fejedre egy törülközőt, majd csukott szemmel hajolj az edény fölé. 10 percig inhalálj a gőz fölött.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!