Sminktippek minden arcformához

Hosszúkás vagy kerek az arcod? Túl pici a szemed vagy keskeny az ajkad? Esetleg úgy érzed túl nagy az orrod? Következzen néhány ötlet, hogyan tedd vonzóbbá kevésbé előnyös arcvonásaidat egy kis smink segítségével!


A vágyott arcforma

Az arcok homokóra alkata az ovális. Minden nő ovális arcformáról álmodozik, mert ezt a legkönnyebb sminkelni. Érdemes odafigyelni, hogy a szemöldök vége kicsit felfelé ívelt legyen, az arcpirosító az arccsont természetes formáját kövesse. Egy kis pirosító az álladnak vagy a homlokodnak sem tesz rosszat!

 

A hosszúkás arc
A hosszúkás arcforma csak annyiban tér el az áhított oválistól, hogy optikailag kissé rövidíteni kell. Egy kissé hosszabb, vastagabb szemöldök és vízszintesen felvitt pirosító sokat segíthet!

 

A kerek arc
Ha arcod kissé teltebb, kerekebb egy hosszúkás frizurával is megnyújthatod egyéb más praktikák mellett. Vigyázz, hogy a szemöldök ne legyen ívelt! Az arccsont egyenes vonalára tedd a pirosítót, illetve az arccsont felső részén használj világosabb púdert! A szemed külső fele legyen hangsúlyosabb, hiszen optikailag ez is keskenyebbnek mutatja arcod. Ha nem érzed tökéletesnek a végeredményt, a rúzsozáshoz is kapsz egy tippet: ajkaidat rajzold egy kicsit keskenyebbre.

 

A szögletes arc
A szögletes arc kissé férfias jellemvonásokkal bír. A telt ajkak és a finoman ívelt szemöldök azonnal meglágyítja a keményebb vonásokat. Ha az álladnál sötétebb pirosítót használsz, árnyékolod, az arccsontodat pedig világosabb púderrel emeled ki, máris lágyabbnak mutatja vonásaidat. A szemöldök alatt használj világosabb szemfestéket, mint a szemhéjadon!

 

A szív alakú arc
Más néven a fordított háromszög. A keskeny állakat mindenképp hangsúlyozd ki, így nem olyan feltűnő a széles homlok. Pirosítót is inkább csak az álladra tegyél, az arccsontodra ne! Az enyhén ívelt szemöldök mindenképp előnyös. Ha a szemhéjadat fested, a külső sarkakat próbáld meg lekerekíteni, emellett a szemhéjad közepére világosabb színeket vigyél fel!

Ne feledd: a sötét és tompa színek kicsinyítenek, a világosak nagyítanak, az élénk színek pedig kiemelnek, oda vonzzák a tekintetet!

 

Szólj hozzá Te is!