Palvin Barbi az Év Modellje - Fashion Awards 2012

Május 23-án este kilencedik alkalommal került megrendezésre a Fashion Awards Gála, ami hazánk divatszakmájának a legnevesebb díjátadója. Az est során díjazták a legjobb modellt, sminkest, fodrászt, fotóst, stylistot és divattervezőt.

A MIX Clubban tartott szerdai díjátadó házigazdája Lakatos Márk volt, aki először is üdvözölte az összes divatikont, majd színpadra szólította a díjak átadóit és kezdetét vette az ünnepség.

Az Év Modellje címet Palvin Barbara nyerte el. Az ICON Model Management mindössze 18 éves felfedezettje már számos sikert könyvelhet el, hisz az elmúlt két évben több mint 18 alkalommal szerepelt a Vogue kiadásaiban. Persze számos más neves újság címlapján is pózolt a Chanel, Calvin Klein és az Armani Exchange kampányának arca, aki a magyar topmodellek között elsőként lett a L’Oreal nagykövete.

Az Év Sminkese díjat Véger Ibolya vihette haza, aki még csak 6 éve dolgozik a szakmában, mégis hatalmas sikereket tudhat maga mögött. A fiatal sminkes az elért sikerek kulcsának a remek mestereket és pártfogókat tartja, hisz szakmai útját sokan egyengették. Ibolya szerint a sminkes szakmában a naprakészség és a divat formálódásának a követése a legfontosabb.


Az Év Divatfodrásza
Hortobágyi Kászon lett, aki a Close szalon vezetése mellett még mindig rendelkezik elég energiával a rengeteg fotózás és forgatás lebonyolításához. Kászon szerint a szakma legnehezebb feladata a rengeteg feladattal való zsonglőrködés és az, hogy emellett még az egyensúlyt is megőrizze.

Az Év Divatfotósának Balla Vivienne lett kikiáltva, aki 2012-ben szerezte diplomáját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Már középiskolás kora óta érdeklődött a fotográfia iránt, de a divat iránti elkötelezettsége csak az egyetemi évek alatt alakult ki. Ma már a divatfotózás a szerelme, igyekszik kialakítani saját stílusát, s törekszik arra, hogy fotóiba a személyes mondanivalóját is belecsempéssze.


Az Év Stylistja
Igor Deseatnikov lett, akinek egyedi frizurája, szórakoztató akcentusa és munka iránti szenvedélye a védjegye. A divathoz vezető út számára rögös volt, hisz eleinte az agrármérnöki karon kezdte tanulmányait. Jelenleg a JOY Magazin munkatársaként dolgozó Igor még ma is mosolyogva idézi fel első munkanapját, amikor 359 fürdőruhát fotózott le egy babán.

Az Év Divattervezője megtisztelő címét Mojzes Dóra vehette át, aki a 2008-ban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készített diplomamunkájával hívta fel magára először a figyelmet. 2009-ben a fiatal divattervező már önálló brandet hozott létre dora mojzes néven, s munkái szerepeltek azóta a Vogue Italia, a Zink és az Idol számaiban is.

Fotók: Laurenczy Miklós
A galériában további képek is megtekinthetőek az eseményről!

 

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!