Kis változtatással látványos eredmény - A melírozás

Az életünkben történő egy-egy nagy változás beköszöntével – vagy csak mert unalmas a régi – új frizurára vágyunk. Ki drasztikusabb lépésekre szánja el magát, ki kevésbé drasztikusra. Ez utóbbi tábornak szól most cikkünk.

Hogyan lehetne elérni, hogy a változás ne legyen túl nagy, de azért látványos, frizuránk tűnjön frissnek, dúsnak és ősz hajszálnak nyoma se maradjon? Melírral!
 

A melírozás
Az eljárás során nem a hajkorona egészét festik be, csupán egyes tincseket. Ez megoldható akár úgy is, hogy lyukacsos gumisapkát húznak a fejre és az átszínezni kívánt tincseket kihúzzák a lyukakon, vagy sapka nélkül, úgy, hogy a színezőanyaggal ellátott tincseket fóliába burkolják.

A melír akkor hat a legtermészetesebbnek, ha a hajkorona egészébe kerülnek átfestett tincsek. Ettől az dúsabbnak fog tűnni, és a lenövés sem lesz annyira feltűnő. Egy rossz hír a rövid hajúaknak: ez a technika akkor hoz igazán látványos dúsító eredményt, ha nem túl rövid hajba kerül. Így a tüsifrizurások jobban teszik, ha hajukat egyszínűre festik.


Természetes hatás
Melírozni természetesen nemcsak szőkével lehet, hanem jószerivel bármilyen színnel, amilyet csak szeretnénk, így ezzel a technikával sötétíteni is tudunk frizuránkon. A természetes hatás érdekében célszerű az alapszíntől mindig 1-2 árnyalattal eltérő festéket választani.

Mint oly sok mindennel, a melírozással se ajánlott túlzásba esni. Ha évente három alkalomnál többször végeztetjük el, akkor egészségesen ragyogó frizura helyett roncsolt tincsekkel kell számolni. Szerencsére azonban ennél több alkalommal nem is igen van rá szükség, hiszen ha hozzáértő fodrász kezeibe kerülünk, akkor a lenövések nem látszanak olyan drasztikusan, mint hajfestés esetén.

Ha pedig elszántuk magunkat és világosabb vagy sötétebb tincseket „húzattunk” a hajunkba, akkor ne feledkezzünk meg a megfelelő ápolásról sem. Szerencsére ma már számos kifejezetten melírozott hajra való termék kapható, melyek gondoskodnak róla, hogy a frizuránk a lehető legtovább ragyogjon teljes pompájában.
 

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!