Így viseld a leggingset

Évekkel ezelőtt jött divatba a leggings és azóta is előszeretettel viseljük különféle kombinációkban. De óvatosan kell bánni ezzel a ruhadarabbal, hiszen ha nem megfelelően hordjuk, könnyen közönséges lehet a kinézetünk. Most összegyűjtöttük, mire kell odafigyelned, ha cicanadrágot húzol!

A lábfej nélküli harisnyanadrág
Rövidebb, hosszabb, egyszínű vagy akár mintás, vastagabb esetleg vékonyabb anyagú, szoknyával, ruhával, tunikával vagy akár nadrággal - rengeteg féleképpen lehet viselni a leggingseket és rengeteg fajtájuk van. Ahelyett, hogy csak úgy kimentek volna a divatból, folyamatosan megújulnak.

Idén nyáron a legtöbben tunikával szeretik viselni és a merészebb mintázatú és anyagú fazonok is nagyon divatosak. Semmi esetre se hordjuk azonban a cicanadrágokat nadrágként: fontos, hogy valami mindenképpen takarja a popsinkat, hiszen mégiscsak egy harisnyanadrágról van szó a hivatalos megnevezés szerint, aminek nincsen lábfeje.

Színek harmóniája
Ha tunikával, vagy ruhával viseljük ezeket a darabokat, figyeljünk oda, hogy a választott leggings színben harmonizáljon a ruhával, ne legyenek éles kontrasztok: élénk színű ruhához ne a klasszikus fekete cicanadrágot válasszuk, hanem valamilyen azzal harmonizáló színűt.

A leggings hossza
Kezdetben a rövidebb cicanadrágok voltak divatosak, amelyek térd alá érnek. Ha ezt a fazont választjuk, kerüljük a mintás darabokat. Ez a hossz ugyanis optikailag rövidebbnek mutatja a lábat, és ha még anyagában mintás is, gyakorlatilag elveszik benne a lábunk.

Mostanában inkább a hosszú cicanadrágok hódítanak, ezeket akár magas vagy lapos sarkú cipővel is kombinálhatjuk, mindkettővel remekül mutat. Itt már előkerülhetnek a mintás darabok, idén nagyon divatosak a különböző állatminták, vagy például a farmerhatásúak.

Mindenképpen figyeljünk arra, hogy hosszabb felsővel viseljük a hosszabb leggingseket is, hiszen ezek sem helyettesítik a nadrágot. Még egy formás fenék sem mutat feltétlenül jól egy szál cicanadrágban, hiszen a leggings minden apró hibát kiad. Különösen vigyázzunk a fényes anyagú darabokkal, ezek ugyanis pár kilóval többnek mutathatnak bennünket, arról nem is beszélve, hogy sokszor a narancsbőr is átlátszik rajtuk. Nem érdemes kockáztatni, tartsuk be az alapszabályt: mindig takarja valami a popsit.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!