Herczeg Zoltán birodalma 15 éves

A magyar divatvilág egyik meghatározó alakja Herczeg Zoltán 15 évvel ezelőtt hozta létre a hazánkban egyedinek számító divatfejedelemségét. Az általa csak Herczegségnek keresztelt brand pedig jubileumi fennállást ünnepelte szombaton, s mindezt új darabjai, a Hungarian Badass Collection bemutatásával tette különleges alkalommá a tervező.

A bemutató során felvonultatott 40-45 szett modern elemekkel vegyített zsiványos-betyáros ihletésű volt, s a show hangulatához így tökéletes illett Ferenczi György és a Rackajam talpalávalója. Már a bemutató elején világossá vált, hogy a hagyományos showt elfelejthetjük, hisz a Herczeg Dream Team tagjai színpadias elemekkel és betyáros kiegészítőkkel fűszerezték a kollekció által keltett eklektikus extázist. A mozgalmas és újító koreográfiának , demizsonok, ostorok és pisztolyok kellékként való szerepeltetésének köszönhetően megidézték Zöld Marci, Sobri Jóska és Rózsa Sándor személyiségét, így garantálva az igazi zsiványos hangulatot.

 

Herczeg Zoli a tőle megszokott vagányságot hozta, s darabjai igazi rosszfiús rock and roll szerelések voltak, melyek közt a hétköznapokra vagy alkalmakra is talál megfelelő darabot a különlegességre vágyó vásárló. Találhatunk itt csíkos, élénk színű, mélyen kivágott felsőket, kreatív vonalvezetésű farmerokkal, vagy szövetnadrágokkal. A kiegészítők készítésénél a piros szín dominált, hisz a laza külsőt kölcsönző sportcipő, vagy a mára már ikonikussá vált Herczeg felirattal ellátott övek is főként ebben a színben pompáztak.

 

A következő pár összeállítás a klasszikus eleganciát ötvözte Zoli egyedi stílusával s érdekes elegye extrém, ám hiper elegáns darabok születéséhez vezetett. A szövetnadrágokat izgalmas mintájú ingekkel tette egyedülállóvá, s a zakókhoz színben harmonizáló fényes selyemsálakat párosított. A sötétebb, klasszikusabb árnyalatokat élénk, világos és lágy színekkel finomította. A nadrágokat csípő és far részénél izgalmas anyagbetoldásokkal színesítette. A cipők kialakítását az aprólékos részletkidolgozás tette igazi luxusdarabokká, hisz például a boka körül futó vékony bőrsáv díszítések tökéletes harmóniában álltak a cipőfűző színével.

 

 

Az utolsó tematikus csoportba a téli viseletek és kabátok kerültek, melyek között a klasszikus szövetkabátok mellett, a fényes anyagok vagy kockás minták is feltűntek, s persze élénk színekben sem volt hiány. A téli cipők legközkedveltebb darabja talán egy magas szárú csizma volt, de igazából minden darabot elismerő tapssal jutalmazott a nézőközönség, hisz a Zolitól megszokott rendkívüliség ebben a kollekcióban is érvényesült .

A kiegészítők terén a szőrmekesztyűk voltak a legjellegzetesebb darabjai az idei kollekciónak, melyek tökéletesen passzoltak a zsiványos koncepcióhoz. A már említett övek is megtalálhatóak voltak a szettek összeállításában, s a sálaknak is erőteljes szerep jutott a kollekcióban.

Fotó: Laurenczy Miklós
 

A cikkhez tartozó galéria: 

Szólj hozzá Te is!