Gyönyörű lábak nyáron is

Nyáron a lábunk egészen másfajta gondoskodást igényel, mint a zárt cipős időszakban. A szandálok és papucsok idején különösen fontos, hogy szexi és kívánatos lábakat villantsunk.

Frissesség
A nyitott lábravalókban könnyen poros lesz a lábfejünk és körmeink. A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás a nedves törlőkendő lehet vagy ha nagyobb és olcsóbb kiszerelésben gondolkodsz, akkor a nagy kiszerelésű popsitörlő is gyors segélyt nyújthat. Esténkét érdemes a lábfejet kissé kiáztatni és a körmöket körömkefével is megtisztítani. Heti egyszer a lábfej érzékenyebb területeit is radírozzuk át, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől, míg a sarkunkat, akár két-három naponta is átdörzsölhetjük habkővel és sarokreszelővel. Napközben gyors felfrissülést nyújthat a lábfrissítő spray is, főleg a mentás és gyümölcsös verziók hűsíthetnek.

Hidratálás
A puha és selymes bőr érdekében ügyelj a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra, igyál meg minden nap 2-3 liternyi vízet. Esténkét használj kifejezetten a láb bőrére kifejlesztett hidratáló krémet és sarokápoló készítményeket. Ha nagyon durván repedezett a sarkadnál a bőr, fürdés után kend be alaposan körömvirágkrémmel majd éjszaka aludj zokniban.

Bronzos barnaság
A napsütötte bőr a lábakon is szexi, hisz a fehér lábak kiábrándítóak lehetnek, sokaknak azonban nehezebben és lassabban barnul a lábuk. A napozás és a szolárium mértékletes alkalmazása mellett az egészséges barnulás érdekében érdemes önbarnítókat és színezett testápolókat is bevetni a bronzos szín érdekében. Barnítás előtt ne felejtsd el a radírozást sem, ami az egyenletes szín kulcsa!

Vízhólyag, tyúkszem...
A nyári topánok könnyebben feltörik a lábat, ilyenkor a vízhólyag, a tyúkszem is gyakoribb. A nyári lábdagadás és fokozott izzadás miatt keletkező kellemetlenségektől azonban könnyedén megszabadulhatsz. A tyúkszem ellen a tyúkszem-eltávolító tapaszok és stiftek bizonyulhatnak hatékony megoldásnak, míg a vízhólyag elkerülése érdekében védd a lábad a dörzsölődéstől, tegyél pár vízhólyagtapaszt a táskádba. Ha gyakran van vészhelyzeti megoldásra szükséged, szerezz be tekercses Leukoplasztot, ami sokáig kitart. A kényelmetlen cipőket érdemes zselés talpbetéttel, gélpárnával vagy saroktapasszal kényelmesebbé tenni, hisz így a lábnak is biztosabb tartást ad.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!