Fülbevalót a netről?

Tavasszal - és természetesen nyáron - jobban érvényesülnek az ember lányának a kiegészítői, elsősorban fülbevalói, amelyeket akár az interneten is megvásárolhatunk.

Az internet számos területen megkönnyíteheti az életünket, ez alól nem kivétel a vásárlás sem. A világháló segítségével egyszerre akár több helyen is lehetünk – többek között mondjuk, egy ékességekkel teli boltban.

Újdonsült lyuktulajdonosként én is gyakran időzöm ezeken a hasznos honlapokon. Szerencsére nem egyetlen forma, hosszúság, típus és szín dominál, elég széles a repertoár. Választhatunk hagyományos gyöngyfülbevalók, fülbarát arany–, illetve ezüst ékszerek, vagy akár bohókás fülönfüggők közül is. Ezek soraiból szeretnék néhányat kiemelni.

Először is, ott vannak az elegáns nemesfém fülbevalók. Legyen szó aranyról vagy ezüstről, az alak és a méret a lényeg. A kerek visszafogottat, esetleg valamilyen kővel ellátott fülbevalót felvehetjük színházba, a hosszú, csillogó, csüngőt egy elegáns vacsorára, míg a feltűnő karikát inkább egy bulikba ajánlanám. Azonban nem csak ilyen kiemelt eseményeken viselhetünk nemesfémet a cimpánkon: bohókásabb napokra ott vannak a különböző (állat)formájúak: béka, boci, hangjegy vagy gitár, az interneten minden megtalálható, ha megfelelő kulcsszóval keresi az ember.

Elegánstól egészen a bohókás formákig
Apropó, bohókásság! Egyre több olyan formájú ékszert lehet kapni, amelyről nem mindig a „fülbevaló” szó jut az eszünkbe. Gondolok itt a hamburgerre, a fagyira vagy a tortára. Az ember szinte megéhezik, ahogy ezekre gondol, de én mondom, hamarosan minden valamire való, a divatot követő nő a fülére asszociál e szavak hallatán. Ezen játékosság körébe tartoznak a „páros” fülbevalók is: a bal oldalt kapja Szerénke, míg a jobbat Lukrécia. Vagy egyiket a „Yes”, a másikat a „No”, a felkiáltójel és a kérdőjel, az esernyő és a felhő, a férfi és a nő...

Nemcsak az alak, a szín is lehet mókásabb: a gyöngyből fűzött ékszerek hagyományosnak tűnnek, de egy-egy jól választott színkombinációval máris feldobhatjuk az unalmas hétköznapokat. Ráadásul egy színes darabot több ruhához tudunk felvenni, így hasznosabb, mint egy egyszínű kővel díszített ékszer.

Visszafogott vagy extrém?
És ott vannak az igazán extrém darabok. Gondoltál már arra, hogy az aranyhalad egész nap a füleden hordozd? Természetesen nem állatkínzásra utalok itt, hanem arra a nem mindennapi gömb függőre, melyben egy kis hajtogatott halacska található, mint „aktív akváriumlakó”.

Esetleg szeretnéd, ha sötétben sem tévesztenék el a füledet? Neked tervezték a világító fülbevalót! Az újrahasznosítást támogathatod, ha olyan ékszert viselsz, ami használt TV-alkatrészből készült. Vagy esetleg olyat, aminek a végén füldugó található, így, mikor már végképp nem szeretnéd észlelni a körülötted lévő zajokat, csak bedugaszolod a hallójáratod, és tied a magány és a békesség. (Csak arra vigyázz, el ne üssenek séta közben!) Hiszen egy jó ékszer többfunkciós.

Arra azonban érdemes ügyelni, hogy a honlapokon megjelenített kép nem mindig fedi a valóságot, s rendelés előtt azt is érdemes kitapasztalni és fejben tartani, hogy milyen alakú és színű ékszer illik a fejformánkhoz.
 

Címkék:

Szólj hozzá Te is!