Fashion Awards - a hazai divatélet legjobbjai

Hazánkban először 2004 elején került megrendezésre a Fashion Awards Hungary – Divat Díjkiosztó Gála. Célja az volt, hogy itthon is hagyományt teremtsen ennek az Európa-szerte már rangos díjnak, amely a divatszakmában dolgozó legtehetségesebb emberek munkáját hivatott elismerni.

A gálán a díjat és az azzal járó szobrot és elismerést az a tehetség kapta, akit a divatélet vezető szakemberei a hozzájuk eljuttatott szavazólapok visszaküldésével a legtöbbször jelöltek, vagyis őt találtak a legjobbnak az elmúlt évben az adott területen. A magyar táncművészek, színészek, zenészek és sportolók már több éve rendelkeznek hasonló díjjal. A gála nagy sikere és a pozitív sajtóvisszhang bebizonyította, hogy hazai divatszakma is megérett egy ilyen típusú megmérettetésre.

A kedvező fogadtatásnak köszönhetően 2005 és 2006, 2007, 2008, 2009 és 2010 tavaszán már egy rangosabb, nagyobb szabású díjátadót rendezhettünk. A Fashion Awards Hungary hosszú távú célja, hogy a nyertesek nagyobb ismertségre tegyenek szert itthon és külföldön, a szakmában és a nagyközönség előtt is, amely ösztönző és lendületet adó hatással lehet az egész hazai divatszakma jövőjére. Az elmúlt évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy a díjat elnyert hazai divatszakemberek nagyobb eséllyel indulnak a nemzetközi piacon.


Idén nyolc díj kerül kiosztásra

A díjkiosztó létrehozásán több éve dolgozó alapító tagok, a Fashion Awards Team régóta dédelgetett álma valósult meg a rendezvényekkel. Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva már elkezdődtek a 2011. évi Fashion Awards Hungary szervezési munkálatai, amely immár a 8. divatgála. Az esemény különlegessége, hogy a korábbi évektől eltérően, a gála történetében idén először nyolc díj kerül kiosztásra. Ugyanis 2011-ben először kerül kiosztásra az Év férfi modellje díj.

Az idei gála helyszíne: Symbol, Budapest
Időpontja: 2011.05.26.
balassa gábor
A gála fővédnöke: Balassa Gábor, a 90-es évek legismertebb magyar modellje volt, az egyetlen magyar férfimodell, aki világszínten híres lett, és 10 éven át töretlen sikerrel képviselte hazánkat a Divat
fővárosaiban. Minden ma sikeres divattervező kifutóján állt, több mint 100 reklámfilmben szerepelt, Naomi Cambell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Linda Evangelista az első topmodellek személyes barátai is lettek.
Egy szerencsés kiválasztás húszévesenTokyoba sodorta, ezután huzamosabb ideig Párizsban élt, innen utazott, Milanóba, Londonba, New Yorkba munkákra, később Bécsbe költözött, majd az Egyesült Államokba.

Fényes modell karrierjét 98-ban átadta kreatívitásnak, divatszerkesztője lett előbb a magyar Max magazinnak, később nemzetközi produkciók art directoraként lett sikeres. Nevéhez fűződik többek között Claudia Schiffer és Helena Christensen topmodellek fotózása Max Vadukul és Fabrizio Ferri fotós legendákkal Párizsban és Milánóban. Magyarországon Balassa vizuális forradalmat robbantott, új fotósgenerációt tett piacra, ő fedezte fel a ma alkotó legsikeresebb itthon élő fotósokat. Segítségével publikált a magyar Max-ban először Dobos Tamás, Pitrolffy Zoltán, Urbán Ádám, Már András és Emmer László is. ’99 és 2004 között 6 alkalommal volt a híres Look of the Year modellfelfedező televíziós verseny szervezője, segítségével lett sikeres: Hartai Lilla, Ábrahám Adrienn, Ambrus Ági, Laczkó Krisztina, Romsics Nóra, Rózsa Éva, Horváth Tünde, Szabó Dóra és Kovács Kati. Ezekkel párhuzamosan felépítette reklámcégét, ma már kedvtelésből dolgozik tanácsadóként…

Fellépő sztárvendég: Király Viktor
Műsorvezetők: Koczka és Müller Attila
A Gála Szervezői: Sándor Lea Judit, Pordán Tamás, Szinte Romulus Loránd, Strasszer András
www.fashionawards.hu

palvin barbaraA 2011-es Fashion Awards Divat Díjkiosztó Gála jelöltjei:

1. Az Év Modellje:

AZ Év Női modellje:

Palvin Barbara –ICON Models
Vanessa - Attractive Models
Srej Zsófi - ICON Models

Az Év Férfi Modellje:

Veréb Viktor - Art Models
Szabó Csaba - Art Models
Fehér Balázs

2. Az Év Fiatal Divattervezője:

KEPP Showroom
Benus Dani
Giorgia Fonyodi

3. Az Év Divatsminkese:

Véger Ibolya Fibi
Kovalik Natasa
Fazekas Richárd


4. Az Év Divatfodrásza:

Koczka-Outsiderhair
Barsi Balázs – SACO Hair
Hortobágyi Kászon-Close

5. Az Év Stylistja:mojzes dóra

Haberland Attila
Igor Deseatnikov
Lakatos Márk


6. Év Divatfotósa:

Viszlay Márk
Zsólyomi Norbert
Baráti Vince


7. Az Év Divattervezője:

Abodi Dóra
Mojzes Dóra
Tóth Bori

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!