Ékszerek felsőfokon: fülbevalók

A legtöbb nőnél a reggel ugyanúgy kezdődik. Mit vegyek fel? A munkahely, az iskola, egy hétvégi kiruccanás, mind más és más összeállítást igényel. Jobb esetben már mindnyájunknak van egy kialakult sémája, vagyis már sikerült kitalálnunk melyik nadrágunkhoz, szoknyánkhoz melyik felsőink, cipőink illenek. Azonban az ékszerek kiválasztása külön tortúrát igényel. Egy-egy darab egészen új színezetet adhat a külsőnknek. Sorozatunkban először a fülbevalók világának rejtelmeiben kísérünk el benneteket.

A fülbevalók manapság virágkorukat élik. Mindig is megvolt a maga divatja a fülbe helyezhető ékszereknek, de ma már szinte elképzelhetetlen úgy nőnek lenni, hogy a fülcimpánkat ne ékesítse legalább egy-egy aprócska csillogó-villogó bizsu. Azok a hölgyek, akik valamilyen oknál fogva nem engedtek pisztolyt a fülük közelébe, könnyedén szert tehetnek klipszekre a bőrön átmenő ékszerek helyett. De milyen típusairól is beszélhetünk e csecsebecséknek?

 

Pontfülbevaló
Ezek a darabok az egészen szolidtól, a mókáson át az elegánsig mindenféle stílust magukba ötvözhetnek. A szolid kategóriába sorolhatjuk a bizsu, az ezüst, de formájuktól és méretüktől függően akár az arany fülbevalókat is. Ezek a füldíszek egészen aprók, legtöbbször gömb vagy lapos kör alakjuk van. Amennyiben több színben is vásárolsz belőlük; minden felsődhöz naprakészen választhatsz egyet.
Ha ragaszkodsz ezekhez az apró csodákhoz, akkor szerezz be néhány viccesebb darabot is.


A sor nem zárul le ennyivel, hiszen a gyöngyös, kővel berakott fülbevalók is ide tartoznak. Ne feledd, hogy az elegancia nem minden esetben vonzza magával a nemesfémberakást! Egy szépen csiszolt gyöngy vagy egy ügyesen berakott apró fülbevaló is éppoly nőies lehet, mint a legdrágább gyémánt. A kevesebb egyébként is néha több.

    


A jó öreg karika

A karika fülbevalót minden esetben ügyesen kell viselni. Mivel ez egy nagyon feltűnő darab, amely erőteljesen magára vonja a figyelmet, akkor a legmutatósabb, ha a hajad kibontva viseled hozzá. E mellé a darab mellé hanyagold a nyakláncot, a feltűnő csatokat! Semmiképp ne ragaszkodj a karikához, amikor elegánsan szeretnél felöltözni. Hagyd meg a sportosabb napokra, illetve a vadmacska énednek.

 

Lógós fülbevalók
A fülcimpán túl lógó fülbevalók tárháza végtelen. A jól bevált bizsun és nemesfémen kívül találkozhatsz tollal, gyöngyökkel, műanyaggal, fával díszített párokkal is. Mivel ez is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az arcodra vonjon minden figyelmet, óvakodj a tőle eltérő nyakláncoktól. Bizonyos lógós fülbevalók akár szettben is beszerezhetőek, így nem kell sokat gondolkodnod azon, hogy milyen ékszerekkel egészítheted ki a fülön lógódat.

 

 

A cikkhez tartozó galéria: 

Szólj hozzá Te is!