Egyszerű tippek a szép bőrért

Szinte kivétel nélkül minden nő szép bőrre vágyik, amit sajnos nem olyan könnyű elérni. Sokak életét még a pattanások is megkeserítik, most megmutatjuk, hogy bánj el velük!

A bőrtípus adottság kérdése, akiknek zsíros a bőrük, azoknak jobban kell aggódniuk a pattanások miatt, de természetesen akadnak olyan is, akiknek soha nem okoztak gondot. Általában ha már kamaszkorban is problémás volt a bőrünk, akkor szembesülnünk kell azzal, hogy bizony a következő nagyobb hormonális változásig el kell viselnünk a pattanások megjelenését.

Ilyen a terhesség, illetve 50 éves kor felé közelítve, a klimax. Ha piros pontok csak a menstruációt megelőzően csúfítják el az arcunkat, akkor nem kell megijednünk, mert alapvetően nem zsírosodik a bőrünk.

Mit tehetünk ellene?
Hetente egyszer ajánlott alaposan mélytisztítást végezni, arcradír segítségével könnyedén eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, ezáltal bőrünk megtisztul. Ezt követően nem árt vizet forralni, és gőzölni vele az arcunkat. Ennek köszönhetően kitágulnak a pórusok, és a szennyeződések a mélyebb rétegekből is kitisztulnak.

Az első és legfontosabb dolog a tisztítás
A legjobb, ha naponta kétszer tisztítjuk bőrünket: reggel és este. Ma már sok olyan készítményt kaphatunk a drogériákban, amelyek hatásosak lehetnek a pattanások ellen. Fontos azonban, hogy ne szárítsuk túl a bőrünket, mert ez még több faggyú termeléséhez vezethet.


Ne nyomkodjunk!
Szinte minden kozmetikus egyöntetűen azt tanácsolja, hogy soha ne nyomkodjunk! Ha nem ismerjük a megfelelő technikát, akkor csak szétnyomkodjuk az arcunkat.

Zsíros bőr esetén a test többi részén is megjelenhetnek a pattanások, ezért érdemes beszereznünk egy durvább fürdőszivacsot, amellyel fürdés közben átmasszírozhatjuk bőrünket. Itt is érdemes tonikot használni.

A pattanások gyökere mindig a táplálkozásban keresendő, vannak bizonyos ételek, amelyeket nem ajánlott fogyasztanunk, ilyenek az olajos magvak a csokoládé és az alkohol. Ha ezekkel csínján bánunk, akkor azt bőrünk is meghálálja.

 

Címkék:

Szólj hozzá Te is!