Az Olsen ikrek, mint stílusikonok

A filmes szakmában sikereket elérő ikrek már évek óta inkább a divatszakmában próbálnak érvényesülni. Támogatóik és támadóik akadnak bőven, mégis egyre többen emlegetik őket, mint követendő stílusikonokat. Valóban így lenne?

A lassan már 27 éves Ashley és Mary-Kate Olsen filmes pályafutása 2004 óta egyre kevésbé kerül előtérbe és inkább a divat terén aratnak több, néha kevesebb sikert. 2012-ben megkapták a legjobb női ruhákat tervezőnek járó díjat, amit a The Row nevű divatcégükben folytatott munkásságuk miatt nyertek el. Amellett, hogy saját márkát vezetnek, egyre több fiatal nő követi a stílusokat és úgy tekint rájuk, mint feltörekvő stílusikonokra, igaz, mind a ketten kicsit más stílust képviselnek.

Letisztult elegancia
Ashley Olsen ruhatárára főként az egyszerű, letisztult vonalakkal rendelkező ruhák kombinálása jellemző. A hétköznapokon törekszik a letisztult elegancia fenntartására és csak ritkán kap helyet a védjegyként szolgáló napszemüveg mellett egy-egy hangsúlyosabb kiegészítő is.

Vintage imádat
Mary-Kate Olsen előnyben részesíti a kicsit vagányabb, merészebb darabokat a hétköznapokon is. Kedvenc stílusához hűen sokszor ölt magára vintage ruhadarabokat, illetve jellemző az oversize pulóverek vagy felsők használata is. De sokszor használ szőrmét is, legyen szó kabátról vagy csak egy mellényről.

Divatbemutatókon
Igazi divatikonokhoz hűen természetesen az Olsen ikrek már évek óta nem hiányozhatnak egyetlen egy nagyobb divateseményről sem. Ilyen alkalmakkor inkább a mintás, kicsit letisztultabb darabok kombinációja jellemző és a már védjegyként szolgáló napszemüveget ilyen esetekben sem hagyják otthon.

A vörös szőnyegen
Igaz, hogy saját filmet már régen nem készítettek, mégis rendre jelennek meg a nagyobb filmes eseményeken is. Ilyenkor előtérbe kerülnek a csillogó vagy tüllel díszített ruhák is és nem riadnak vissza egy-egy elsőre talán furcsának tűnő darab viselésétől sem. Talán a sokszor még kicsit eklektikusnak tűnő ruhák miatt sokan nem értik, miért váltak az Olsen ikrek stílusikonná, annyi viszont biztos, hogy ha nem is minden, de bizonyos elemek kombinációja az öltözködésükben igen is figyelemre méltó.

Fotók: Pinterest.com, weheartit.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!