Az 5 leggyakoribb sminkbaki

Egy jó smink évekkel megfiatalíthat minket, viszont ha egy hiba csúszik a sminkelésbe, akkor inkább csak még hangsúlyosabbá teszi azt, amit épp elrejteni igyekszünk.

Rossz színválasztás
Kezdjük az alapoknál. Az egyik legfontosabb aranyszabály, hogy az alapozónak mindig passzolnia kell a bőrünk színéhez. Ezért választáskor mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy felvitelkor várjunk egy kicsit, mivel az alapozó csak száradás után mutatja meg igazi színét.

Túl világos korrektor
Köztudott, hogy az alapozó színénél általában világosabb korrektort kell választani. De itt is meg kell találni a helyes árnyalatot, mert ha túl világosat választunk, akkor a szemünk alatt lévő karikákat csak még jobban ki fogjuk emelni.

Erős pirosító
A pirosító mindig azt a célt szolgálja, hogy egy egészséges színt kölcsönözzön az arcunknak, így az a legjobb , ha a bőrünkhöz megfelelően passzoló, inkább halvány rózsaszínű pirosítót választunk a vérvörös helyett.

Erre azért érdemes odafigyelni, mert könnyen áteshetünk a ló túloldalára és a túl harsány színek használata miatt könnyen bohócot csinálhatunk magunkból.

Folyós rúzs
Ha a hétköznapokon is szeretünk valamilyen erősebb színű rúzst használni, minden felvitel után a felesleget itassuk fel egy zsebkendővel, amitől az eredmény csak még szebb és tartósabb lesz. A nap folyamán érdemes odafigyelni arra is, hogy a rúzs könnyen elkenődhet, illetve nyomot hagyhat a fogakon is, így időnként akár egy kis zsebtükörben is ellenőrizzük le a fogsorunkat, hogy emiatt ne kerüljünk esetleg kínos szituációba.

Túl sok réteg spilározáskor
Spirálozáskor több hibát is elkövethetünk, de a leggyakoribb, ha túl sok réteget viszünk fel, mert így a pilláink könnyen összeragadhatnak, illetve összecsomózódhatnak. Ezen könnyen segíthetünk akár úgy is, hogy spilározás előtt és után is átkeféljük a pillákat, így nem fognak összeragadni. De fontos szerepet játszik a megfelelő termék kiválasztása is, és nem csak a spirál esetében, a többi sminkterméknél is. Így nyugodtan járjuk körbe az üzleteket a megfelelő darab kiválasztása érdekében, hogy utána a sminkünk csak még szebb lehessen.

Fotók: helpmemakeup.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!