Agyagos arcpakolás problémás bőrre

Problémás bőr esetén érdemes olyan összetevőkből álló pakolást készíteni, amik illeszkednek a bőr igényeihez. Ez a könnyedén elkészíthető agyagos pakolás nemcsak nyugtatja, de helyre is hozza a pattanásos bőrt.

Az anyag nemcsak a szennyeződéseket szívja magában, de a méreganyagoktól és a fölösleges zsírtól is könnyedén megszabadítja a bőrt, mely felfrissül a vérkeringés javulása és a méreganyagok távozása által. A pakolás másik fontos összetevője az aloe vera, mely nemcsak fertőtlenít, tonizál, táplál, hidratál, de meg is nyugtatja a bőrt.

Hozzávalók:
- 2 evőkanálnyi zöld agyag
- 1 evőkanálnyi fehér agyag
- 2 evőkanálnyi aloe vera gél
- 2 evőkanálnyi desztilált víz
- tetszés szerint illóolajok

Elkészítése:
Vegyítsük el a két agyagot, egy másik tálkában pedig az aloe verát, a vizet és az illóolajokat keverjük simára, majd öntsük össze a két tálka tartalmát. Tisztítsuk meg az arcunkat hideg vízzel, sőt, ha nagyon zsíros az arcunk vagy smink és krémmaradványok is találhatóak a bőrön, akkor tonikkal is tisztítsuk meg a kezelendő felületet. Vagy fürdés után végezzük el a pakolás felvitelét vagy gőzöljünk pár percet, hogy a pórusok kellően megnyíljanak. A tiszta és kigőzölt arcunkra az ujjaink segítségével vigyük fel a házi kencét, a szemkörnyéket azonban hagyjuk ki. Feküdjük le és pihenjünk 15 percig, hisz ennyi idő kell a pakolás összetevőinek, hogy kifejtsék jótékony hatásukat. Ha lejárt a hatóidő, akkor langyos vízzel mossuk le az agyagos pakolást.

Ha tetszett ez a recept, akkor próbáld ki a kávés méregtelenítő pakolást is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!