A tökéletes szemöldök titka

Egy szép ívű, se túl vékony, se túl vastag szemöldök nemcsak nyíltabbá teszi a tekintetet, de markáns, előnyös alakja az arcot is jobban kihangsúlyozza. Most megtudhatod, mi a tökéletes szemöldök titka!

A szemöldök formájának illetve színének elrontása az egyik legsúlyosabb és leglátványosabb esztétikai baki, amit elkövethetünk az arc harmóniája ellen. Összegyűjtöttük a szemöldökszedés fontosabb tudnivalóit, illetve pár trükköt is megosztunk, mellyel sokkal fájdalommentesebbé tehető a szemöldök formázása.

Kérjük kozmetikus segítségét!
A legbölcsebb megoldás az, ha az első szemöldökszedés alkalmával vagy egy nagyjából visszanőtt szemöldökkel felkeressük a kozmetikus, hisz ő tökéletes formájúra tudja formázni a kusza szőrszálakat. A már kész, jól kialakított szemöldök íveit könnyebben karban tudjuk tartani otthon, mintha mi magunk kezdenénk a formázásba.

Kevesebb fájdalom
Ha mindenképpen mi szeretnénk kialakítani a szemöldök formáját, akkor nem árt, ha kellően odafigyelünk pár apróságra és betartunk pár jótanácsot. Ha nem bírjuk jól a fájdalmat, akkor érdemes egy jégkockával átdörzsölni a szemöldök környékét, hisz ezzel az egyszerű megoldással kicsit lejegelhetjük az érzékeny területet. Fürdés után érdemes nekiesni a szőrszálak kiszedésének, hisz ilyenkor a legkönnyebben eltávolítható egy-egy kósza szálacska.

Ceruzateszt
A formázás során pár támpontot kövessünk a megfelelő ív kialakításához, amit egy ceruza segítségével ellenőrizhetünk le a legegyszerűbben. Ahol az orral párhuzamosan tartott ceruza metszi a szemöldököt, ott kell kezdődnie az ívnek, sőt itt kell a legvastagabbnak lennie a szemöldöknek. Az orrcimpát a pupillával metsző vonal ott metszi a szemöldököt, ahol annak a legmagasabbnak kell lennie. Az orrcimpa és a külső szemzug összekötő vonala pedig a szemöldök végét mutatja meg, de ügyeljünk rá, hogy itt se szedjük túl vékonyra. Ezen támpontok segítségével egy fehér szemceruzával rajzoljuk meg az ideális szemöldök vonalát, majd a vonalon kívülre vagy a vonalra eső szálakat a szőr növekedési irányával megegyezően egyenként távolítsuk el.

Formázás, színezés és fixálás
Fontos, hogy jó minőségű, feszes csipesszel dolgozzunk, így nem érdemes régi eszközöket használnunk. A szabálytalanul növő, túl hosszú szálakat ne tépjük ki, hanem egy szemöldökkefe segítségével fésüljük felfelé, a homlok felé, majd egy körömvágó olló segítségével vágjuk őket rövidebbre. A kiszedett szemöldököt egy szemöldökkefe és némi speciális szemöldökgél segítségével formázhatjuk, persze egy kevés wax vagy fixáló is segíthet egy már nem használt, megtisztított szempillaspirálra felvíve. Ha nem lenne elég dús a szemöldökünk, akkor a szemöldökünk színénél egy árnyalattal halványabb szemceruza vagy matt szemhéjpúder segítségével dúsíthatjuk a hatást. A szemöldök ideális színe a haj színével közel azonos, a túl világos szőrszálak öregítenek, míg a tetovált szemöldök ma már egyáltalán nem divatos. Ha túlszedtük a szálakat, akkor sem kell kétségbe esnünk, hisz 8 hét után újra kinőnek a szálacskák.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!