Hirdetés

5 hajas hiba, amit könnyen elkövethetsz

A legtöbb esetben még magad sem tudod, hogy ártasz a hajadnak. De hogy mivel, most erre kapsz választ!


1. Minden nap hajat mosol

Nincs is jobb érzés egy frissen mosott hajnál, de nem árt az óvatosság. A mindennapos hajmosással azt éred el, hogy a tincseid és a fejbőröd teljesen kiszárad, hiszen a sampon leviszi az összes természetes olajat róla.

Hajszakértők azt ajánlják, hogy inkább minden másnap mossunk hajat, és a köztes napokon érdemes volumennövelő kondícionálót használni.

2. A legmagasabb fokozaton szárítod a hajad

Az idővel spórolni kell, neked pedig nincs sok arra, hogy órákig bíbelődj vele, ezért a maximumon szárítod a hajad. Nem a hőfoktól fog finomnak és egyenletesnek hatni a hajad, hanem a levegőtől, amit kifúj. A túlzott forróság csak megsüti és kiszárítja a tincseid. Olyan hajszárítót használj, amelyet hideg fuvallatra is lehet állítani, és érdemes váltogatni a meleget és hideget, még akkor is, ha kicsit tovább fog tartani a hajszárítás.

 

3. Formázod a hajad, pedig még vizes

Nem érdemes addig fésülni vagy formázni a hajad, amíg legalább 80%-a nem száraz. A még vizes hajat nehezebb is fésülni, így könnyebben húzhatsz ki hajszálakat, és hiába próbálod formázni, az eredmény csupán az lesz, hogy kezdhetsz mindent elölről.

 

4. Túladagolod a hidratálót

 Manapság már mindent hidratálunk, így nem maradhat ki a hajunk sem. De nem árt tudni, hogy ahogyan mindent, ezt is túladagolhatjuk, ha túl sokat oszlatunk el belőle egyszerre a hajunkon.

Az eredmény egy élettelen és tartását vesztett haj lesz. Minden nap csak egy mogyorónyit használj, és különösen ügyelj arra, hogy a hajvégekre kerüljön a legtöbb, hiszen azok a „legöregebb” és legigénybevettebb részei a hajadnak.

 

5. Egyszerre használsz hajsprayt és hajvasalót

 Ilyet sose tegyél! Ha már csináltál ilyet, akkor biztos emlékszel arra a sistergő hangra, miközben vasaltad a hajad. Nem másról van szó, minthogy egyszerűen megsütötted a hajad. Amikor hő éri a hajsprayt, a benne lévő alkohol elég, és ez rendkívül rosszat tesz a hajadnak. Használj inkább hőálló formázót, a hajsprayt pedig hagyd meg arra, hogy tartást adj a hajadnak.

 

Szólj hozzá Te is!