10 egyszerű sminktipp különleges alkalmakra

Már nem csak álom a tökéletes külső és az órákon át is tartó, makulátlan smink. Íme 10 tuti sminktipp, hogy a legfontosabb alkalmakon is ragyogj!

Biztos alapok
Mielőtt felvinnéd az alapozót, gondoskodj a bőröd hidratálásáról is, hisz a sminkednek minden próbát ki kell állnia, legyen szó egy izzasztó szituációról vagy egy hajnali buliról. Ahhoz, hogy a felvitt festék hosszan tartóan hibátlan maradjon, biztos alapra lesz szükség, hisz ezzel tökéletesítheted a bőrt.

Bronzos barnaság
Télen is lehet napsütötte és bronzos a bőröd, ha egy jól kiválasztott árnyalatú bronzosító púderrel enyhe fényt adsz az arcodnak. Az önbarnítók sokszor foltosan száradnak meg, így a bronzosító biztonságosabb megoldásnak bizonyulhat.

Mattság
A smink elkészítésekor kihagyhatatlan a púder, ám ha gyors segítségre van szükség, akkor célszerű előkapni pár mattító lapocskát, mely a felesleges sminket és faggyút is felszívja, így természetes hatású marad az arcbőr.

Bájos pír
A pirosítót sem hagyhatjuk ki a sminkünk elkészítésekor, ám ügyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba a pirosítást, hisz nagyon természetellenes hatást kelthet.

Csillogás
Ha a természetesebb sminkek híve vagy, akkor is érdemes néha egy kis plusz csillogást adni a sminkünkhöz. A selyempor vagy a highlighter tökéletes megoldás lehet, hisz a finom, szemcsés, por állagú készítmény tündérien bájossá varázsolhatja megjelenésünket.

Igéző tekintet
A különlegesebb alkalmakkor érdemes bevetni a csábos műszempillákat is, de a természetesebb hatás kedvéért célszerű a tincses megoldást választani, míg a drámai tekintetért a soros megoldás lehet a hatásosabb.

Könnyek ellen
A különleges alkalmak gyakran bővelkednek megható, könnyfakasztó pillanatokban, így érdemes vízálló szempillaspirált használnunk ilyenkor.

Csókálló ajkak
Mindenképpen olyan rúzst válassz, ami több órán át fent marad, de az ajak bőrét is táplálja.

SOS
Ha elkenődött a sminked, ne ess kétségbe, szerezz egy fültisztítópálcikát amivel könnyen orvosolhatod a kisebb vészhelyzeteket.

Visszafogott színek
A legfontosabb azonban az összhatás, a színek harmóniája, így nem árt, ha arra is figyelsz, hogy a körömlakkod is passzoljon a sminkedhez.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!